Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I am connecting to Windows server using PPP (for vpn), I establish connection but server does not respond me for my address requests:

*Mar 23 00:40:06.055: Vi1 MS-CHAP-V2: I CHALLENGE id 0 len 25 from "MSDC"
*Mar 23 00:40:06.063: Vi1 MS CHAP V2: Using hostname from interface CHAP
*Mar 23 00:40:06.063: Vi1 MS CHAP V2: Using password from interface CHAP
*Mar 23 00:40:06.067: Vi1 MS-CHAP-V2: O RESPONSE id 0 len 69 from "XXX"
*Mar 23 00:40:06.087: Vi1 PPP: I pkt type 0xC223, datagramsize 50 link[ppp]
*Mar 23 00:40:06.087: Vi1 MS-CHAP-V2: I SUCCESS id 0 len 46 msg is "S=XXX"
*Mar 23 00:40:06.087: Vi1 MS CHAP V2 No Password found for : XXX
*Mar 23 00:40:06.091: Vi1 MS CHAP V2 Check AuthenticatorResponse Success for : XXX
*Mar 23 00:40:06.091: Vi1 IPCP: O CONFREQ [Closed] id 1 len 20
*Mar 23 00:40:06.091: Vi1 IPCP:    VSO OUI 0x00000C kind 1 (0x000A00000C0100000000)
*Mar 23 00:40:06.091: Vi1 IPCP:    Address 0.0.0.0 (0x030600000000)
*Mar 23 00:40:07.091: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Virtual-Access1, changed state to up
*Mar 23 00:40:07.091: Vi1 LCP: O ECHOREQ [Open] id 1 len 12 magic 0x194CAFCF
*Mar 23 00:40:07.103: Vi1 LCP-FS: I ECHOREP [Open] id 1 len 12 magic 0x361B62E5
*Mar 23 00:40:07.103: Vi1 LCP-FS: Received id 1, sent id 1, line up
*Mar 23 00:40:08.083: Vi1 IPCP: TIMEout: State REQsent
*Mar 23 00:40:08.083: Vi1 IPCP: O CONFREQ [REQsent] id 2 len 20
*Mar 23 00:40:08.083: Vi1 IPCP:    VSO OUI 0x00000C kind 1 (0x000A00000C0100000000)
*Mar 23 00:40:08.083: Vi1 IPCP:    Address 0.0.0.0 (0x030600000000)
*Mar 23 00:40:10.099: Vi1 IPCP: TIMEout: State REQsent
*Mar 23 00:40:10.099: Vi1 IPCP: O CONFREQ [REQsent] id 3 len 20
*Mar 23 00:40:10.099: Vi1 IPCP:    VSO OUI 0x00000C kind 1 (0x000A00000C0100000000)
*Mar 23 00:40:10.099: Vi1 IPCP:    Address 0.0.0.0 (0x030600000000)
*Mar 23 00:40:12.115: Vi1 IPCP: TIMEout: State REQsent
*Mar 23 00:40:12.115: Vi1 IPCP: O CONFREQ [REQsent] id 4 len 20
*Mar 23 00:40:12.115: Vi1 IPCP:    VSO OUI 0x00000C kind 1 (0x000A00000C0100000000)
*Mar 23 00:40:12.115: Vi1 IPCP:    Address 0.0.0.0 (0x030600000000)
*Mar 23 00:40:12.211: Vi1 LCP: O ECHOREQ [Open] id 2 len 12 magic 0x194CAFCF
*Mar 23 00:40:12.219: Vi1 LCP-FS: I ECHOREP [Open] id 2 len 12 magic 0x361B62E5
*Mar 23 00:40:12.219: Vi1 LCP-FS: Received id 2, sent id 2, line up
*Mar 23 00:40:14.131: Vi1 IPCP: TIMEout: State REQsent
*Mar 23 00:40:14.131: Vi1 IPCP: O CONFREQ [REQsent] id 5 len 20
*Mar 23 00:40:14.131: Vi1 IPCP:    VSO OUI 0x00000C kind 1 (0x000A00000C0100000000)
*Mar 23 00:40:14.131: Vi1 IPCP:    Address 0.0.0.0 (0x030600000000)
*Mar 23 00:40:16.147: Vi1 IPCP: TIMEout: State REQsent
*Mar 23 00:40:16.147: Vi1 IPCP: O CONFREQ [REQsent] id 6 len 20
*Mar 23 00:40:16.147: Vi1 IPCP:    VSO OUI 0x00000C kind 1 (0x000A00000C0100000000)
*Mar 23 00:40:16.147: Vi1 IPCP:    Address 0.0.0.0 (0x030600000000)
*Mar 23 00:40:17.331: Vi1 LCP: O ECHOREQ [Open] id 3 len 12 magic 0x194CAFCF
*Mar 23 00:40:17.343: Vi1 LCP-FS: I ECHOREP [Open] id 3 len 12 magic 0x361B62E5
*Mar 23 00:40:17.343: Vi1 LCP-FS: Received id 3, sent id 3, line up

You see: My router asks for address, but only keepalives are on line.

But the same server works with windows client!!

!
version 12.4
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
service internal
!
hostname Router
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
!
resource policy
!
ip subnet-zero
!
!
ip cef
vpdn enable
!
vpdn-group pptp
request-dialin
  protocol pptp
  pool-member 1
initiate-to ip XXXX
!
!
!
!
!
!
!
bridge irb
!
!
interface ATM0
no ip address
shutdown
no atm ilmi-keepalive
dsl operating-mode auto
!
interface FastEthernet0
!
interface FastEthernet1
!
interface FastEthernet2
!
interface FastEthernet3
!
interface Dot11Radio0
no ip address
shutdown
speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0
station-role root
!
interface Vlan1
no ip address
bridge-group 1
!
interface Dialer0
ip address negotiated
encapsulation ppp
dialer pool 1
dialer idle-timeout 0
dialer string XXX
dialer persistent
dialer vpdn
dialer-group 1
keepalive 5 3
no cdp enable
ppp authentication ms-chap-v2 optional
ppp eap refuse
ppp chap hostname XXX
ppp chap password 0 XXX
ppp ipcp mask request
ppp ipcp ignore-map
ppp ipcp address accept
!
interface BVI1
mac-address XXX.XXX.XXX
ip address dhcp
!
ip classless
ip route 172.0.0.0 255.0.0.0 Dialer0
!
no ip http server
no ip http secure-server
!
dialer-list 1 protocol ip permit
!
control-plane
!
bridge 1 protocol vlan-bridge
bridge 1 route ip
!
line con 0
no modem enable
line aux 0
line vty 0 4
login
!
scheduler max-task-time 5000
end
share|improve this question
    
which version of windows server are you using? –  Mike Pennington May 31 '12 at 10:03
    
I cant find "add comment" button:(( Mike Pennington, that is not my server (so I am not able to trace problem from the other end) but I am sure it is windows 2008 –  user996142 May 31 '12 at 19:30

1 Answer 1

Fixed: MPPE was required by server. But why did PPP started IPCP phase before finishing encryption (which should be lcp)? Anyway, vpn works fine now.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.