Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I have Liferay version 6.1 and 6.0, when I start tomcat server its not starting , window close automatically. enter image description here

Please provide any hints or solutions for this issue.

share|improve this question
1  
I think you need to be running tomcat-7.0.27 – user149205 Jul 30 '12 at 18:18

There was problem with java version 64bit, also have to instal JRE 64bit.

Details Once tomcat not started in Liferay I used Liferay IDE. Even in Eclips Juno(Liferay IDE) there was error "Failed to load the JNI shared library "C:/JDK/bin/client/jvm.dll" then found solution at this post on stackoverflow

share|improve this answer
    
It would be great if you could expand your answer a little, so future visitors can benefit from your solution as well. Which problem was there, exactly? Where does one get the JRE 64-bit and are there any special considerations needed while installing it? – slhck Jul 30 '12 at 19:41
    
@slhck added details. – Wasim Shaikh Jul 30 '12 at 22:33

I found the problem was fixed by seeing this post.

You can try these steps:

  • Go to environment variables.

  • Create "CATALINA_HOME" & set the path for tomcat folder.

Note: You should have better RAM configuration. Hope it helps.

share|improve this answer

Try to run catalina.bat run to see what's the error. Also checkout logs for any errors. Also remove the jre_1.6.0_20 from tomcat home and install a jvm of your own. This is a 32bit jvm which doesn't handle larger heap sizes.

share|improve this answer

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .