Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

This question if for DD-WRT installed on e3000 with optware.

I have replaced the stock dnsmasq to get logging, using this: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=660694 I installed optware on my 16gb usb and installed dnsmasq.

Runs fine when service started, but have a problem:

  • On device reboot, the dnsmasq service does not load up. I have to manually load it using "service dnsmasq start".
share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

I found the answers to my problems. May be useful to someone else:

  1. "There are always 2 processes running for each dhcp network. The subprocess is because dnsmasq setuids to nobody to run the external script specified in --dhcp-script. This is expected behavior." src: answers.launchpad.net/nova/+question/181398

  2. As one of the processes was nobody; during boot up, user 'nobody' was not initialized. Added these two lines to /opt/etc/init.d/S56dnsmasq:

grep -q nobody /etc/group || echo "nobody:x:99:" >> /etc/group

grep -q nobody /etc/passwd || echo "nobody:x:99:99:nobody:/var:/bin/false" >> /etc/passwd

Works like a charm!

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.