Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have wamp installed. I ran the server, everything is running fine from localhost and my local ip address. I forwarded port 80 on my router. Whenever I try to access the server from the outside, using my real ip, it doesn't work and timeouts.

I though port forwarding is not working, forwarded another port for different service and it went through, so the problem is with apache. I checked the error log, didn't find any errors. Skype is off. Any tips what could be causing this? Thanks!

share|improve this question

migrated from serverfault.com Aug 29 '12 at 23:27

This question came from our site for professional system and network administrators.

add comment

2 Answers

up vote 0 down vote accepted

Did you check windows firewall to see if it allows access to port 80? Also, can you try from another machine on the same subnet behind the same router?

share|improve this answer
    
Thank you very much, windows firewall was the problem! –  JoeWolf Mar 22 '12 at 17:45
add comment

It's likely that your ISP is blocking port 80/tcp. Try forwarding a high ephemeral port to port 80 on your server.

share|improve this answer
    
Thanks! I running a different server app on port 80 and it went through, so it appears that's not the case. Any other tips? –  JoeWolf Mar 22 '12 at 17:24
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.