Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

This probably sounds ridiculous, but I recently upgraded my 6-monitor setup to an 8-monitor one. The "primary" 6 monitors are running on an ASUS Radeon HD 7970. To add the additional two "occasional use" monitors I added a cheaper Sapphire Radeon HD 6450. They're both running the AMD Catalyst Win 8 Preview Drivers.

Dragging and dropping between screens went from buttery-smooth (60 fps+) to what I'm guessing must be around 30 fps. This is between screens on either the same video card or between cards (no difference). Launching the Windows 8 start screen is substantially slower (instead of instant it takes a few seconds with very choppy animation), even though it only appears on a single screen running on the 7970.

So I don't really understand why but I guess the 6450 is holding the 7970 back somehow - Windows is only running these animations as fast as the slowest card? Is that correct?

I can live with the slightly slower drag-and-drop but the start screen is very annoying. Can I expect this situation improve when updated drivers are released? Or do I have to just cough up the cash and buy another Radeon 7000 series to replace the 6450? The cheapest 7000s run around $200 so if I can find a better solution I'd rather not.

share|improve this question
    
I've never seen problems like this in 7 with similar card combinations, and anyway even the 6450 is more than fast enough to render this stuff at full speed. I'm guessing it's just a lousy driver. –  Shinrai Sep 14 '12 at 19:03
    
Thanks. I've had some other issues with earlier versions of the Preview Drivers that have been fixed with updates. I'll wait a few months for the final drivers to come out :) –  Cameron Saul Sep 14 '12 at 19:34
    
A good sanity test would be to pull the 7970 out entirely and see how it runs on just the one - I'm guessing better. (I doubt the driver is so bad that the entire 6xxx series just runs at half speed in isolation.) –  Shinrai Sep 14 '12 at 19:37

1 Answer 1

Install the latest driver from AMD/ATI. Here's a direct link to the 32-bit and 64-bit driver pages for Windows 8.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.