Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I used to be able to access the web interface of my Thomson DWG849 router/modem through both 192.168.100.1 and 192.168.87.1, but now, suddenly, I can't anymore.

I have tried resetting the router without any luck.

My internet still works, though, and IP-config still say that the default gateway is 192.168.87.1.

Any ideas on what has happened and how to fix it?

share|improve this question
    
What happens when you go to 192.168.87.1 exactly? Have you tried to just reboot the router? –  m4573r Oct 5 '12 at 10:27
    
I get error "101" in Chrome: "Connection was reset". Similar error pages in IE and Firefox. Yes, I tried restarting it too. No luck. –  Andreas Strandfelt Oct 5 '12 at 11:11
add comment

2 Answers

If you reset the router, its IP configuration will revert to factory defaults. What was the factory default IP of your router. Usually it is 192.168.1.1, 192.168.2.1, 192.168.1.254 etc.

Try both http://192.168.x.x and https://192.168.x.x

share|improve this answer
    
It was 192.168.87.1 by default when I got it from my provider, Stofanet in Denmark. –  Andreas Strandfelt Oct 5 '12 at 11:07
    
This might help maxqubit.wordpress.com/2012/07/04/… –  Ali Oct 17 '12 at 14:47
add comment

Try a hard 30/30/30 reset.

hold down the reset button for 30 seconds, pull the power (with the reset button still depressed) for another 30 and then plug in the adapter with the reset button held for another 30.

Then try accessing the router via the default login.

I recently had a linksys router that refused to reset until I did this.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.