Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I am using VMware workstation 8. I have attempted to install and run NetBSD 5.1.2 and 6.0. Installations all went OK and the system was usable until I install a window manager.

After installed xfce4, in NetBSD 5.1.2, I could startx and used xfce4 two times, however consecutive startx will hang and max all CPU to 100%.

In NetBSD 6.0 RC2, I could not even start xfce4 once, startx hangs and max all CPU to 100%.

I have tried to use both vmwlegacy and vmware device drivers, they don't help.

I have also tried both 32bit and 64bit NetBSD, they behave in the same way.

I also tried to catch the output of startx, however system was already hanging before the output gets flushed.

Apparently no one else has encountered these troubles on Google search, did I miss any configuration piece? Any other suggestions please?

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

I have just found the solution.

put:

hald_enable="YES"
dbus_enable="YES"

into rc.conf

and startx works every time.

Edit:

Sorry, this is not the solution, please do not use it. I am encountering the same problem in NetBSD 6 and have filed a problem report.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.