Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have my Windows 8 Pro build 9200 installed on my Dell laptop. I want to install some new apps and updates from the Store but there might be some network problem that caused the downloading gauge showing up but not really running at all.

I followed some instructions that switched from local user to my Microsoft account, but this "Please wait" screen keeps showing and I don't really know why.

I still have internet access and can use some apps like People, Mail, etc. with my account logged in, I can surf the net using Firefox, Chrome and Internet Explorer.

I did another test using cmd with

ping -t google.com

and it showed that my laptop has internet access.

Anybody knows a solution to make the Store working properly? Or is there any workaround to switch to the Microsoft account instead of a local user account?

share|improve this question

2 Answers 2

Make sure that Windows Firewall is enabled and firewall service is running when trying to connect to Windows Store. Having firewall enabled is a requirement to connect to Windows Store.

share|improve this answer
    
I have my fire wall activated allowing Outbound connection and Inbound connection. Nothing has changed so far... –  Duy Tran Nov 5 '12 at 5:17
    
are you behind a proxy? –  Paulius Uza Nov 5 '12 at 5:49
    
I have disabled proxy –  Duy Tran Nov 5 '12 at 9:07

Just found out that my ccleaner/registry booster deleted essential files that caused the problem. I reinstalled Windows and remove those programs and everything now working just fine ;)

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.