Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

So far i have found only this two uncommon issues in Administartive tools / Event Viever / Applications and Services Logs /Microsoft / Windows / Diagnostics / Performance / Operational

Application of machine policy caused a slow down in the system start up process: 
 Name       :   MachinePolicyApplication
 Total Time     :   17079ms
 Degradation Time   :   16079ms
 Incident Time (UTC)    :   ‎2012‎-‎09‎-‎04T14:13:38.640400200Z

and

Application of user policy caused a slow down in the system start up process: 
 Name       :   PreShellInit
 Total Time     :   8696ms
 Degradation Time   :   6915ms
 Incident Time (UTC)    :   ‎2012‎-‎09‎-‎24T06:57:58.640400200Z

As you can see both applications takes approx 24s more than usually
How can I find source?

EDIT

Online I have found multiple sources about not having solid background wallpaper and some registry tweaks, but non of them seem to work. I had solid background before but now is removed, and i had solid wallpaper since first day of install, before noticing slow startup. I am running up to date Win7 x64 system on SSD, intel-i7, 12GB ram.

share|improve this question
    
make a boot trace with xbootmgr to see what is slow: msfn.org/board/index.php?showtopic=140247 – magicandre1981 Nov 28 '12 at 11:58

Are you on a domain? If so you may be waiting due to one of the polices set to process the gpo before letting a user log on.

share|improve this answer
    
How can i surpress this? – ralu Nov 21 '12 at 8:45

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .