Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

UPDATE: So, i figured out that i behaves like i remove battery when sleeping. Like it has no power connection, how could that be?

OLD POST: I'm not sure what is wrong, but after putting in "sleep-mode", my pc normally starts within seconds, not showing bootscreen and not asking for OS.

But somehow every time is start "sleep-mode" my pc starts booting again. The only thing i know is that after selecting OS (which i m usually not asked when slept) Windows takes so long to start. After logged in it takes some while to react again. It's like it is loosing power connection or something like that...

I hope you understood what i mean. It takes much longer than it normally does, and even hibernate is faster. Could it be there is something wrong with battery or what else could be the reason?

share|improve this question
    
I think it goes to hibernation, not shutdown. Can you confirm? –  pratnala Nov 19 '12 at 17:52
    
I didn't choose hibernation, i choosed this sleep-mode (if this the correct term in english, but i think so). Hibernation works well if chosse that, but i used the mode where everything stays in RAM, and this should be sleep-mode, isn't it? –  sewo Nov 19 '12 at 18:09
    
Windows automatically goes to hibernation after some time in sleep to conserve power. Tell me this. When you switch on your PC again and login, do u see it exactly the way u left it before sleep? –  pratnala Nov 19 '12 at 18:11
    
Yeah, ok. In earlier this happened after few hours (switching to hibernate), but you heard it starting and shutting down again. But now it is directly after started sleeping. –  sewo Nov 19 '12 at 18:16
    
So, i tested it twice. After sleeping, everything is the same including cursor position. But it takes so long to load everything, and the browser hangs for a fes minutes. After hibernating, it works much faster than in sleep mode, but still everything is there, including the cursor. –  sewo Nov 19 '12 at 18:30
show 2 more comments

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

So, my computer is is finally back from waranty services and they replaced some internal parts (which i amg oing to find out what) and now it works. So it was caused by some hadware defect. Thanks again for you help and answers.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.