Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have an nfs share I'm trying to mount automatically at startup in ubuntu / xbmc

I have the following in /etc/fstab

nas:/mnt/raid /mnt/raid nfs noauto,rw,async

On startup the mount doesn't automatically occur.

If I issue a manual mount command it works:

$ sudo mount -o noauto,rw,async -t nfs nas:/mnt/raid /mnt/raid

How can I get this mount to occur automatically on startup?

Looking for errors in /var/log/messages doesn't yield much, but it does say something about nodiskmount:

Kernel command line: \
    BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.32-29-generic \
    root=UUID=e575a39a-09d9-4747-befa-466c7aae64d1 \
    ro quiet splash \
    xbmc=autostart,nodiskmount \                       <-- THIS LINE
    loglevel=0 \
    video=vesafb

Could this be the problem? Is there any way to disable nodiskmount?

I am using the XBMCFreak LiveCD 10 from XBMCFreak.nl which is based on Ubuntu lucid lynx

$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 10.04.2 LTS - XBMCLive
Release:    10.04
Codename:   lucid
share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Try changing “noauto” to “auto” in /etc/fstab.

share|improve this answer
    
D'oh! Thanks! :) –  Steve Lorimer Jan 1 '13 at 6:14

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.