Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

The problem started when a red cross mark appeared on my sound icon. I installed and reinstalled the Realtek driver several times, but nothing happened.

I googled the problem. Some suggested enabling onboard radio, but I cannot find that option in my BIOS. When I installed the Realtek drivers, I checked the C: drive for installed files, but the Realtek folder doesn't contain any files (just 3.7 MB).

I used msinfo32.exe and found the sound device. It is displayed as follows:

  • Name: High definition audio device
  • Manufacturer: Microsoft
  • Status: OK

Device Manager → Sound and Game Controllers also shows "High definition audio device". I tried the driver update option but it's already up-to-date. Still there is no sound.

How can I fix this?

I'm running Windows 7 64-bit on an ASUS P5G41T-M LX.

share|improve this question
    
an X cross mark or a circle with a line through it? –  Phillip R. Dec 31 '12 at 6:14
2  
A screenshot might help massively here –  Journeyman Geek Dec 31 '12 at 7:16
    
To make sure it's not something simple, I suggest you try these 3 sound sources. 1) Any music DVD. 2) A music website e.g. BBC Radio 2. 3) Play a YouTube video; check the mute button! –  Guy Thomas Dec 31 '12 at 10:40
    
Actualy i m not able to upload pic :-( –  Geons C Joy Dec 31 '12 at 11:52
    
Any way I did all those steps u suggested and it didnt work.ALso its a Cross mark not circle with a line. –  Geons C Joy Dec 31 '12 at 11:53
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.