Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I'm attempting to setup a public squid3 server but I'm running into roadblocks at every turn.

This server I've installed squid on has a public IP address and I'd like to use it as a proxy server wherever I am. I'm attempting to just get the basic open proxy server open and then from there lock it down, but I can't even get that far.

I'm using Ubuntu 11.04 and I've installed squid3 via apt-get.

Here is my config file below without the comments (yes I was over zealous with the allows):

acl allIP src all
acl alldstIP dst all
acl manager proto cache_object
acl localhost src 127.0.0.1/32 ::1
acl to_localhost dst 127.0.0.0/8 0.0.0.0/32 ::1
acl SSL_ports port 443
acl Safe_ports port 80          # http
acl Safe_ports port 21          # ftp
acl Safe_ports port 443         # https
acl Safe_ports port 70          # gopher
acl Safe_ports port 210         # wais
acl Safe_ports port 1025-65535  # unregistered ports
acl Safe_ports port 280         # http-mgmt
acl Safe_ports port 488         # gss-http
acl Safe_ports port 591         # filemaker
acl Safe_ports port 777         # multiling http
acl CONNECT method CONNECT
http_access allow all
http_access allow allIP
http_access allow alldstIP
http_access allow localhost
http_access allow to_localhost
http_port 3128
hierarchy_stoplist cgi-bin ?
cache_dir ufs /var/spool/squid3 100 16 256
coredump_dir /var/spool/squid3
refresh_pattern ^ftp:           1440    20%     10080
refresh_pattern ^gopher:        1440    0%      1440
refresh_pattern -i (/cgi-bin/|\?) 0     0%      0
refresh_pattern .               0       20%     4320
cache_effective_user MYUSER
cache_effective_group root

Extra information: top tells me squid3 is running, but I can't telnet to my server on the proxy port (another question said that was a good debugging step)

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

After messing around further and testing on another computer, it seems that my Windows 7 installation just did not want to connect to ANY proxy servers except when I set it up in Firefox. This config worked on another machine as well.

NOTE: The config above will open up everything and allow others to use your server as a proxy. Thinking it wasn't working I left my settings like this only to get a email from my hosting provider warning me of suspicious activity.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.