Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have a host running VMWare Workstation 9 with the following things:

Network:
VMnet8 (NAT)
SubnetIP: 192.168.10.0
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.10.100
DHCP enabled
IP Range: 101-110

1 Virtual Machine:
OS: Windows Server 2008 Enterprise
VMWare Tools installed
ipconfig: IP 192.168.10.101; mask fine; gateway fine

My problem:
When the machine boots up I can connect to the internet. But as soon as I change the IP in ipv4 properties to:
192.168.10.101
255.255.255.0
192.168.10.100
and DNS:
192.168.10.101 (I want to use it as DNS server)

My internet connection stops and the Network is "Local only"

Are any of my properties wrong? I'm following one of trainsignals tutorials with this.

share|improve this question
    
checked your firewall both in host and guest? –  Lorenzo Von Matterhorn Jan 13 '13 at 14:07
    
well, i connects to the internet just fine until I change the ipv4 properties. I disabled it anyways, but it didn't work. –  Sebastian Jan 13 '13 at 14:22
    
What system has the 192.168.10.101 IP? And what IP settings do you have exactly when the internet still works? –  BubuIIC Jan 13 '13 at 14:38
    
What do you mean with system? As to the settings: IP: 192.168.10.101 Mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.10.100 –  Sebastian Jan 13 '13 at 15:39
    
Do you actually have a DNS setup at .101? When it's 'not working' can you access sites by IP address? –  techie007 Jan 13 '13 at 17:44
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.