Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I manage the website on our own webserver running Ubuntu.

As of this morning, whenever anyone (from within our network or outside) tries to view the page, a dialog appears demanding a username of password. It requires someone with access "level_15" or "view_access". (I wanted to upload an image here to show you it but the website won't let me yet)

A few hours spent searching has led me to a few conclusions:

  1. This is not an issue with permissions on my server. When I checked with

    $ ls -l

the main index page's permission seemed to me ok (it allows access to anonymous to read):

-rw-rwx-r--

  1. It seems to be a cisco problem. Most issues with this concern accessing the router itself to configure it. We have a cisco router, but I don't pretend to know very much about it.

Does someone know anything about this? Any help at all would be marvellous.

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

Your Cisco guess is right. In front of your website is a Cisco router, which can run an internal webserver for management purposes.

The public IP address for your website is most likely terminated on this router, which then nats it to its internal address.

It would appear that someone has enabled the management webserver on the Cisco box on the interface facing the internet. This means the router itself responds to the http requests for your site rather than forwarding them on to the web server.

If you disable this, then your site should return to normal:

  conf t
  no ip http server

(these commands are executed on the Cisco router itself. I would suggest getting whomever manages the router to do it).

share|improve this answer
    
Indeed that did stop the authentication dialog. But now I can't even get to the page before a timeout. –  Cameron Grover Jan 23 '13 at 3:38
    
@CameronGrover Clearly someone has been modifying the configuration of the router, so I would guess that they have broken the configuration that allowed access through the router to the internal server. –  Paul Jan 23 '13 at 3:48
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.