Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

My Cicso AnyConnect VPN client on Windows 7 suddenly started giving the error:

Failed to initialize connection subsystem.

Rebooting didn't help. How can I resolve this?

share|improve this question

2 Answers 2

This problem can be caused if Internet Explorer is set to Work Offline mode.

  • Open IE
  • Press ALT and click the File menu
  • Click the Work Offline menu item if it is checked
share|improve this answer
    
I was just going to post this exact same question and answer after I figured it out myself this morning. Oddly this question doesn't come up very high in any search results that I was able to get. –  Nathan Stohlmann Apr 4 '13 at 13:30
    
For me it's now the first hit at DuckDuckGo, and on first page for Google, which is a lot better than the pages of irrelevant Cisco forums I had to wade through to find that solution. Kudos if you figured it out yourself! –  Nathan Kidd Apr 4 '13 at 13:57

For me it turned out the service was set to start manually and was not running. Once I started the service everything worked as before.

share|improve this answer
    
Can you add steps as to how you figured out the issue, and where you went to fix it? It would help make this answer much more valuable to future visitors. –  Canadian Luke Jul 31 at 21:31

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.