Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

With VLC, I wish to stream a portion of the desktop and send it to another host on my local area network.

The capture seems to work, I see a correct portion of the desktop into the VLC server, but nothing is send to the network, as Wireshark is empty with the filter ip.src==192.168.1.31 && udp.port==2416:

Capture works well

Server.bat

vlc -vvv screen:// :screen-fps=15 ^
:screen-top=12 :screen-left=4 :screen-width=320 :screen-height=200 ^
:sout=#transcode{acodec=none}:duplicate{dst=std{access=udp{ttl=1},dst=192.168.1.7:2416},dst=display} ^
:sout-keep

Client.bat

vlc udp://:2416

Options in vlcServer.bat and vlcClient.bat are missing and/or wrong, do you known how correct them?

share|improve this question

migrated from stackoverflow.com May 1 '13 at 9:53

This question came from our site for professional and enthusiast programmers.

    
So you say with VLC server and java client you receive something? You could use wireshark to determine if nothing if VLC receives nothing, or if VLC simply "is displaying" nothing... –  rogerdpack Apr 26 '13 at 17:56
    
I have deployed my test on two computers and used Wireshark, the server doesn't send anything :-( –  Aubin Apr 27 '13 at 15:03
    
did the java client ever receive anything then? –  rogerdpack Apr 29 '13 at 16:14

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Finally, after a lot of tests, I've discovered I need an encoder for screen source:

vlcServer.bat

@start /MIN "" "C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe" ^
-vvv screen:// :screen-fps=25 :screen-top=545 :screen-left=232 :screen-width=250 :screen-height=120 ^
--sout=#transcode{vcodec=h264,acodec=none,fps=25}:rtp{dst=192.168.1.31,port=5004,mux=ts,ttl=1} :sout-keep

vlcClient.bat

@start /MIN "" "C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe" rtp://:5004

As you can see, the encoder used is H264 for the video, none for the audio.

And now, I've a performance issue... because the observed frame rate is very, very, low

EDIT

I've just added fps=25. The frame rate is now correct but the latency is about 3 seconds. It's not acceptable for me, because the image streamed is the artificial horizon of a simulated plane cockpit (X-Plane).

enter image description here

EDIT 2

I've just found a wonderfull X-Plane plug-in which fulfill exactly my needs : XHSI. Performances are provided because the information transmitted are not video frames but logical information used to draw images on the target hosts.

share|improve this answer
    
Does it use 100% cpu? You could also try ffmpeg I suppose, which may be more efficient, possibly... –  rogerdpack Apr 29 '13 at 16:15
    
No, the latency is more a buffer management (threshold watermarks) than a performance issue. –  Aubin Apr 29 '13 at 22:19
    
I know with dshow you can specify the buffer size, dunno about screen input. Also related: ffmpeg.org/trac/ffmpeg/wiki/StreamingGuide#Latency and betterlogic.com/roger/2010/07/… gl! –  rogerdpack Apr 30 '13 at 15:53
    
Ticket opened at ffmpeg –  Aubin May 1 '13 at 12:04

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.