Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I'm using a USB powered speaker on my desktop computer running on an ASUS PG5C MX/1333 motherboard. Initially I was using Windows XP during which time the speaker was working fine. Recently I upgraded to Windows 7 32 bit, and from then on I'm not able to get the speaker to work. First I tried with the default audio drivers that come with windows 7 and it did not work. Then I downloaded and installed the audio drivers recommended by ASUS for my motherboard from their site - Realtek High Definition Audio 6.0.1.5904. But still the speakers were dead. To confirm whether the issue was with my hardware itself, I booted with Ubuntu(using the try ubuntu option without actually installing it on my system) and played a youtube video. There I was able to get the audio without any issues.

share|improve this question
    
in your tray you should find "Realtek HD Audio Manager". what devices are shown under "Audio Devices"? –  Frank Thomas Jun 8 '13 at 6:32
    
There are 2 devices shown. 1 - Speakers which has a description saying Not Plugged In. 2 - Realtek Digital Output that says Default Device. –  Jophin Joseph Jun 9 '13 at 9:02
    
when you play somthing, does the signal graphic light up to indicate signal to one of the channels? –  Frank Thomas Jun 9 '13 at 20:40
    
Yes. If I open the windows volume control, I can see the green bar indicating the signal level –  Jophin Joseph Jun 10 '13 at 9:52
    
it sounds like your software is correctly configured. do the tests play sounds? aside from channel muting, I don't know what else to tell you. the speakers are plugged into the light green port out of your sound card, right? –  Frank Thomas Jun 10 '13 at 21:36
show 1 more comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.