Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I am using osx 10.8.4 and has brew installed.

I followed the ruby/rvm installation instruction here: http://octopress.org/docs/setup/rvm/

rvm install 1.9.3
rvm use 1.9.3
rvm rubygems latest

It ran without issues and errors. When I checked the ruby version I got this:

$ ruby --version
ruby 2.0.0p195 (2013-05-14 revision 40734) [x86_64-darwin12.4.0]

It isn't what I expected. Did RVM automatically install higher version of ruby?

Here is the rvminfo

$ rvm info

ruby-2.0.0-p195:

  system:
    uname:       "Darwin mbp002.local 12.4.0 Darwin Kernel Version 12.4.0: Wed May  1 17:57:12 PDT 2013; root:xnu-2050.24.15~1/RELEASE_X86_64 x86_64"
    system:      "osx/10.8/x86_64"
    bash:        "/bin/bash => GNU bash, version 3.2.48(1)-release (x86_64-apple-darwin12)"
    zsh:         "/bin/zsh => zsh 4.3.11 (i386-apple-darwin12.0)"

  rvm:
    version:      "rvm 1.20.13 (stable) by Wayne E. Seguin <wayneeseguin@gmail.com>, Michal Papis <mpapis@gmail.com> [https://rvm.io/]"
    updated:      "53 minutes 28 seconds ago"

  ruby:
    interpreter:  "ruby"
    version:      "2.0.0p195"
    date:         "2013-05-14"
    platform:     "x86_64-darwin12.4.0"
    patchlevel:   "2013-05-14 revision 40734"
    full_version: "ruby 2.0.0p195 (2013-05-14 revision 40734) [x86_64-darwin12.4.0]"

  homes:
    gem:          "/Users/antkong/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p195"
    ruby:         "/Users/antkong/.rvm/rubies/ruby-2.0.0-p195"

  binaries:
    ruby:         "/Users/antkong/.rvm/rubies/ruby-2.0.0-p195/bin/ruby"
    irb:          "/Users/antkong/.rvm/rubies/ruby-2.0.0-p195/bin/irb"
    gem:          "/Users/antkong/.rvm/rubies/ruby-2.0.0-p195/bin/gem"
    rake:         "/Users/antkong/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p195@global/bin/rake"

  environment:
    PATH:         "/Users/antkong/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p195/bin:/Users/antkong/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p195@global/bin:/Users/antkong/.rvm/rubies/ruby-2.0.0-p195/bin:/Users/antkong/.rvm/bin:/Users/antkong/.pythonbrew/bin:/usr/local/bin:/usr/local/share/python:/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin:/opt/X11/bin"
    GEM_HOME:     "/Users/antkong/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p195"
    GEM_PATH:     "/Users/antkong/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p195:/Users/antkong/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p195@global"
    MY_RUBY_HOME: "/Users/antkong/.rvm/rubies/ruby-2.0.0-p195"
    IRBRC:        "/Users/antkong/.rvm/rubies/ruby-2.0.0-p195/.irbrc"
    RUBYOPT:      ""
    gemset:       ""
share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

are you sure rvm use 1.9.3 worked properly and there was no error displayed?

you can run this to be more sure:

rvm use 1.9.3 && echo "Got 1.9.3" || echo "Failed switching ruby!"
share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.