Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I've tried various tutorials and followed the arch wiki but I still can't mount my SD card reader. On insertion, dmesg output:

[ 1579.490034] usb 3-3: new high-speed USB device number 8 using xhci_hcd
[ 1579.505273] hub 3-3:1.0: USB hub found
[ 1579.505514] hub 3-3:1.0: 4 ports detected
[ 1579.773950] usb 3-3.2: new high-speed USB device number 9 using xhci_hcd
[ 1579.789329] scsi8 : usb-storage 3-3.2:1.0
[ 1580.792372] scsi 8:0:0:0: Direct-Access     Generic  USB SD Reader    1.00 PQ: 0 ANSI: 0

I have the following udev rule in place (also documented on this blog).

I can see the disk by ID but can't mount it:

ls -l /dev/disk/by-id 
total 0
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 14:00 ata-Samsung_SSD_840_PRO_Series_S12RNEACB40063B -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 ata-Samsung_SSD_840_PRO_Series_S12RNEACB40063B-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 ata-Samsung_SSD_840_PRO_Series_S12RNEACB40063B-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 ata-Samsung_SSD_840_PRO_Series_S12RNEACB40063B-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 ata-Samsung_SSD_840_PRO_Series_S12RNEACB40063B-part4 -> ../../sda4
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 ata-Samsung_SSD_840_PRO_Series_S12RNEACB40063B-part5 -> ../../sda5
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 15:28 usb-Generic_USB_MS_Reader_6333141111B1-0:1 -> ../../sdg
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 15:36 usb-Generic_USB_SD_Reader_6333141111B1-0:0 -> ../../sdf
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 15:36 usb-Generic_USB_SD_Reader_6333141111B1-0:0-part1 -> ../../sdf1
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 14:00 usb-SMSC_223_U_HS-CF_000223223223-0:0 -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 14:00 usb-SMSC_223_U_HS-MS_000223223223-0:1 -> ../../sdc
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 14:00 usb-SMSC_223_U_HS-SD_MMC_000223223223-0:3 -> ../../sde
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 14:00 usb-SMSC_223_U_HS-SM_000223223223-0:2 -> ../../sdd
lrwxrwxrwx 1 root root  9 Jun 15 14:00 wwn-0x50025385500c6578 -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 wwn-0x50025385500c6578-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 wwn-0x50025385500c6578-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 wwn-0x50025385500c6578-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 wwn-0x50025385500c6578-part4 -> ../../sda4
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jun 15 14:00 wwn-0x50025385500c6578-part5 -> ../../sda5
sudo mount /dev/sdf /mnt
[sudo] password for greg: 
mount: /dev/sdf is not a valid block device
sudo mount /dev/sdf1 /mnt
mount: /dev/sdf1 is not a valid block device

I run Xfce and have both gvfs and thunar-volman installed. Running kernel 3.9.4-1-arch

lsusb shows the device:

Bus 002 Device 005: ID 0424:2504 Standard Microsystems Corp. USB 2.0 Hub
Bus 002 Device 006: ID 0424:223a Standard Microsystems Corp. 8-in-1 Card Reader

Why is my udev rule not automounting my removable drive?

share|improve this question
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.