Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I am running Ubuntu 12.04 based distro (Elementary OS Stable) My motherboard is:

Asus p5kpl-am se

The Lan Card is: Intel PRO 1000/GT Desktop Adapter

I am trying to add an external lan Card so that I can connect on Lan and Internet both at the same time. After connecting the Lan Card in PCI slot I do not find the card in the system.

The output of the ifconfig -a command is as below:

root@host:/home/user# ifconfig -a eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 90:e6:ba:b8:7a:be
inet addr:192.168.1.10 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::92e6:baff:feb8:7abe/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:38497 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:35509 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:33402284 (33.4 MB) TX bytes:20030855 (20.0 MB) lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 inet6 addr: ::1/128 Scope:Host UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1 RX packets:1343 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:1343 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:125398 (125.3 KB) TX bytes:125398 (125.3 KB

Then I ran lspci command and the output is as below:

root@host:/home/user# lspci

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 10)

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller (rev 10) 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 01)

00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 01)

00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)

00:1d.1 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01)

00:1d.2 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01)

00:1d.3 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 01)

00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01)

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)

00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)

00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SATA Controller [IDE mode] (rev 01)

00:1f.3 SMBus: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller
(rev 01)

01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
share|improve this question
    
have you verified the card actually works? –  Ramhound Aug 27 '13 at 16:17
    
Ramhound thank you for your quick response. I have found that the card is fine but the bios was having some thing weird. I reset all to default in Bios and the card is appearing in ifconfig command. –  yurmuki Aug 27 '13 at 17:03
    
Post the solution as an answer. –  Ramhound Aug 27 '13 at 18:13

1 Answer 1

I have found that the card is fine but the bios was having some thing weird. I reset all to default in Bios and the card is appearing in ifconfig command.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.