Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

How do I debug the following situation: I have Nginx, php etc. installed on a Mac, everything works perfectly.

However when I want to connect to it from inside a VMWare Windows 7 host, I get an ERR_CONNECTION_RESET (in Chrome). IE doesn't work either.

telnet <host-ip> 8080

This gives me a blank screen, where I can't see what I'm typing. There are no errors or accesses logged by Nginx.

share|improve this question
    
Why port 8080?, is it the port you have nginx working on or there is a proxy in between?. First disable the Mac's firewall to discard it as the cause –  Daniel J. Sep 4 '13 at 10:01
    
nginx runs on 8080, no proxy. Firewall is already disabled, i wouldn't be able to connect via telnet if it weren't. –  Fabian Zeindl Sep 4 '13 at 10:44
    
Check that you don't have NGINX configured to run on localhost (127.0.0.1). If it works locally, you can reach one machine from the other and you don't have a firewall in between blocking port 8080 it has to work unless you have an IP issue. –  Daniel J. Sep 4 '13 at 11:00
    
It had to do with the NAT somehow, when I changed to bridge-networking it worked. Probably a VMWare/Windows-IP Bug. –  Fabian Zeindl Sep 4 '13 at 11:16

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.