Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have a mapped network drive, on which I store some programs, one of which I've put in my startup folder.

Unfortunately, this program "does not have a valid digital signature", which means that every time I reboot, I get a security dialog, asking me whether to run it.

I would prefer not to have to copy this program to the local disk.

How can I disable this prompt?

share|improve this question
add comment

3 Answers

up vote 25 down vote accepted

Ok, I found the solution.

  • Go to Control Panel -> Internet Options -> Security -> Local Intranet -> Sites -> Advanced
  • Add the mapped drive or UNC path (eg. Z:\ or \\machine)
share|improve this answer
    
Do I remember a box to tick for a permenant connection? –  Guy Thomas Nov 13 '09 at 8:20
    
When mapping the drive, yes. –  Blorgbeard Nov 15 '09 at 19:52
    
Thank you, this is the solution that allows me to finally use my shared VirtualBox folders to keep all of my portable windows utilities. It works on XP too. –  Matt Jan 5 '13 at 12:16
    
Something may have changed (April 2014). The dialog won't let me add a drive letter, e.g. X:\ and X: and file://X: all result in "you have entered an invalid wildcard sequence" (screenshot: i.imgur.com/um529J4.png) (Win7 Home Premium x64) –  matt wilkie Apr 11 at 5:09
    
Is X actually a network drive? I just tested (win7 enterprise) - works for me with a mapped drive, but I get your error with a physical drive. –  Blorgbeard Apr 11 at 5:13
add comment

If your Internet Settings are tied down (as mine are), but you have access to the exe, you can try the following in a command prompt:

move oldName.exe > newName
type newName > oldName.exe

That will remove the stuff that causes Windows to care, which, I think, is stored in an alternate data stream.

share|improve this answer
add comment

The top answer didn't work for me I had to change a different setting in the same panel.

What I changed was: From Go to Control Panel -> Internet Options -> Security -> Local Intranet -> Sites -> Advanced (Same as above) In the "Local Intranet" settings window I unchecked "automatically detect intranet" and checked "include all network paths" which will work for me in my virtual environment.

Local Intranet settings

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.