Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I bought an Asuz Zenbbok UX31A with windows 8 a while ago. After I bought it I decided to put windows 7 on it and everything worked fine. Yesterday I updated my bios in order to fix a fan issue and it was flashed successfully (as far as I know).

After restarting the computer it now goes straight to BIOS, it doesn't find any partitions that it can boot to.

I believe the issue is because the "Launch CSM" option is disabled, but I cannot enable it, it is greyed out. Does anybody know how I can get it to let me change the setting? (Or is there something else I could do?)

Thanks

share|improve this question
    
Sounds like you should contact Asus for a possible solution. Sounds like the flashing process reset the BIOS configuration to the default which is not compatabile with your current configuration. –  Ramhound Jan 16 at 17:25

1 Answer 1

this is for anyone searching for the Launch CSM disabled (greyed out) issue (can't enable it) it's because Secure Boot is enabled in the BIOS. Disable it, then reboot and go back into BIOS and you should be able to enable Launch CSM.

share|improve this answer

protected by Community Oct 30 at 4:21

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality answers, posting an answer now requires 10 reputation on this site.

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.