Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

My work computer connected through LAN is taking forever to login. It takes 10 minutes to login to the computer.

How can I debug this issue?

UPDATE:

Turns out it was some services that were running in the background that was causing this problem.

share|improve this question
1  
for the beginning - what OS are you using? what distro? –  ToreTrygg Nov 17 '09 at 15:20
1  
Using Windows XP! distro?? –  user13997 Nov 17 '09 at 15:40
    
Is it still slow booting in Safe Mode? Safe Mode with Network Support ? –  Alan B Nov 17 '09 at 16:55
    
Care to tell us what services you found that were causing problems? I'm having the same issue. –  Jeremy Wiebe Oct 4 '10 at 15:18
    
It was the scanning services by the cooperate! Like virus scan and stuff! –  user13997 Oct 6 '10 at 14:59
add comment

2 Answers

Many of the slow login issues caused by using an Internet domain name as your internal domain and not having the right DNS server specified on the client trying to authenticate in the domain.

(source)

share|improve this answer
1  
@azamsharp: If this doesn't solve the problem, then it would help to have some details about your network architecture. –  harrymc Nov 17 '09 at 16:06
add comment

Try erasing the user's profile.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.