Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to install something, and all of a sudden Windows' DEP kills Windows Installer. This has happened to me before. Is there a fix for this I'm not aware of? I'm on XP.

share|improve this question
add comment

2 Answers

up vote 2 down vote accepted

One thing to try is to see if DEP is causing the problem, so you need to turn it off.

  1. Click Start
  2. Select Control Panel
  3. Select System
  4. Click the Advanced tab
  5. In the Performance region select Settings
  6. Click the Data Execute tab in the dialog box that opens
  7. Select Turn on DEP for all programs and services except for those I select
  8. Click Add.
  9. The open dialog box will open. Browse and select your application.
  10. Click Open
  11. Click Apply
  12. Click Ok
  13. Reboot
share|improve this answer
    
Isn't that unsafe? –  Pieter Nov 27 '09 at 14:01
    
I mean, disabling protection looks like a bad thing to do. –  Pieter Nov 27 '09 at 14:01
    
You can re-enable after just to test to see if it works –  admintech Nov 27 '09 at 14:55
add comment

Make sure you've got the latest version of Windows Installer first.

However, you may find that the package you're attempting to install is incompatible with DEP - some custom actions or third party extensions are. In which case you'll need to follow Systech's suggestion, or get an updated version of the package.

share|improve this answer
    
+1 this one has helped me –  naxa Dec 21 '12 at 0:39
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.