Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

When I hit F3 to go to expose (or fn + F9), it pops up for a fraction of a second then disappears again.

I have only had my iMac a week and have not installed anything beyond a couple of widgets and iWork.

I have to hold F3 down to view it - is that normal? I am sure it did not do this before.

share|improve this question
1  
seems to be intermittent, meant to say that –  adolf garlic Jan 12 '10 at 12:47
1  
That's not normal, you should be able to hit the expose key (by which I mean the "all windows" option and have all the windows lined up ready to be chosen from. Have you tried switching it to a different Fn key? You can do so in the sys pref pane for Expose & Spaces. –  Bryan Schuetz Jan 12 '10 at 13:33

2 Answers 2

You say it seems to be intermittent. This happens for me if I haven't used Exposé for a long time. Then when I pop it up, it's as though it's reading the hard drive pulling Exposé into RAM. In cases like that, I've noticed that OS X interprets short keyboard entries as long ones due to that extra delay in reading from swap. Thus, Exposé only pops up for a fraction of a second. (The same thing would happen if you held down the F3 key for a second or longer, then release.) On the second try, Exposé is fresh in RAM and comes up like it should. Is this what you're experiencing?

I could be totally wrong about what's happening, and this is just my interpretation. Sorry, I have no fix for this.

share|improve this answer
    
Even more: holding down any Exposé button for 1 second or longer will already yield this effect. (So: are you really hitting the key just very shortly?) –  Arjan Jan 12 '10 at 15:01
    
i'm on a quadcore imac with 4gb of ram, with not much running, so i'd be surprised...i am unable to spot a pattern as to why it occurs, it's very annoying though –  adolf garlic Jan 13 '10 at 11:28
    
@adolf, just to emphasise it a bit: are you very sure you're not holding down the key too long? –  Arjan Jan 22 '10 at 9:11
up vote 0 down vote accepted

Has not occured since reboot, and no, I wasn't holiding the key down too long.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.