0
votes
0answers
27 views

After updating archlinux, the maximum volume is far too low

I booted my Archlinux PC today and opened Mumble, and found that I couldn't hear anyone, so I opened some music and I couldn't hear that. After turning my volume to the maximum possible level in ...
0
votes
0answers
38 views

Gigabyte Brix TOSLINK/SPDIF with Archlinux

I tried setting up the combo analog/digital out on this little box with the help of this adapter, but I can't get it to output anything digital... aplay -l tells me that card 1 device 1 is "ALC269VC ...
2
votes
1answer
110 views

Reconfigure line-in as analog-out

I am trying to reconfigure my "line in" as another "analog out" and use it alongside with the default analog out port. I am using an onboard realtek sound card. It is very simple to do this in ...
1
vote
1answer
170 views

Recording using arecord creates thousands of files

I was trying to use arecord to record a wav file, but instead of recording to one file, it created tens of thousands of files (around 60000). This happened after I had installed the alsaequal package. ...
1
vote
3answers
331 views

How do I get a volume OSD just like the one in OSX?

I'm using a Dell Studio laptop which has volume up/down hotkeys. On pressing these, I want a volume OSD to popup to show my current volume status just like in OSX; that is, just like: Anybody know ...
2
votes
1answer
100 views

Compiling OpenJDK 7 with Arch Linux complains about ALSA

I downloaded icedtea2.3.3 and installed alsa-lib alsa-firmware, ./configure doesn't give any error, but make complains that ALSA 0.9.8 or higher is needed. Actually, ALSA 1.0.25 is installed. What ...
1
vote
0answers
179 views

Strange sound behavior

First of all, sorry for the tittle. English isn't my native language, and I can't find a word to describe the strange behavior I'm getting here. In the most simple explanation, is like sound keeps ...
1
vote
2answers
9k views

Archlinux sound not working

I installed Archlinux recently. I have instaled flash, vlc, alsa-utis. But there is no sound. I tried un-muting using alsamixer but there are no difference. Can you please let me know how to fix this ...
0
votes
1answer
2k views

How to kill TV like static noise in my Linux microphone?

I was capturing audio using alsa/pulse, or even without any microphone. But always i have this sample static noise. Similar to those (you can hear the exact noise what i have now): Sample 1 Sample ...
2
votes
0answers
778 views

Scratchy sound with ALSA and USB Sound card

Since frying my onboard soundcard, I'm trying to get a new USB sound card to work with ALSA. Everything looks fine too: [oliland@olidesktop ~]$ lsmod | grep '^snd' snd_seq_dummy 1455 0 ...
1
vote
1answer
951 views

How can I fix a feedback loop on my microphone in Linux?

First off, this isn't the usual "physical" feedback of a speaker being too close to the mic. This mic is part of a headset so there's no way for the output and input to overlap and cause feedback. ...