0
votes
1answer
153 views

Adding eSATA and USB 3.0 to my laptop - How much will this increase my laptop speed?

If I add USB 3.0 and eSATA to my laptop with an ExpressCard and connect an SSD to eSATA and another external hard to the USB 3.0 port will this speed up my laptop if now I am using an internal HDD and ...
9
votes
6answers
5k views

2.2 TB limit applies even to eSATA drives? 3TB appears as 746 GB

I have an Icy Dock 3.5" external enclosure with USB 2.0 and eSATA. I have an Intel DG45ID motherboard with USB 2.0 and eSATA ports. In the past I had a 2 TB Seagate drive in the enclosure, and it ...
3
votes
2answers
532 views

eSATA drive acts like internal drive

We have a Veris ~2TB eSATA drive we're using to port data from one machine to another, and as backup. System 1 is a Windows 7 machine, and it seems to treat the eSATA as an external drive, working ...
1
vote
4answers
3k views

I bought an external HD with an eSATA port, connected to my laptop with eSATA port, and Vista does not detect it. Why?

This is a Western Digital external drive, and my laptop is a Gateway P-7805u. Is there a special driver I need to install on my laptop to be able to utilize the eSATA port? Something else? EDIT: ...
0
votes
3answers
1k views

How can I determine the connection speed for an esata hard drive under Vista 64?

I recently bought a 1.5TB FreeAgent XTreme external drive to store backups. I bought both a .5M (almost too short) and 1.5 cable (really too long). I want to see if I am getting the full 3.0G/sec ...
1
vote
4answers
357 views

Any known “gotchas” with Vista & eSATA?

I have a Western Digital eSATA external HDD and have been trying to get it to work with a Medion laptop running Vista Home Premium. No luck whatsoever. Is it likely to be a Windows driver issue, or ...
3
votes
1answer
765 views

Powering on my esata external disk makes windows freeze for 15-30 seconds

I have a SATA disk in an external eSATA enclosure. Most of the time it's powered off, but when I turn it on windows hangs for 15-30 seconds. No sound, no mouse, nothing. Then after 15-30 seconds, ...