3
votes
2answers
39 views

My PCIe video card does not work in POST, only comes on when Windows loads

I have an ASUS Maximus V Extreme motherboard which has onboard video. There is an Asus GeForce GTX 670 in PCIe slot 1. In the BIOS, I have PCIe selected as the preferred GPU. I've tried disabling ...
0
votes
2answers
250 views

Dell Inspiron 1764 will not start

Lappy's screen was flickering and the webcam was working only intermittently. There was a lot of ping pong sounds which I narrowed down to device disconnect events, presumably the screen or webcam. So ...
0
votes
1answer
184 views

M5A99X Evo R2.0 wont post after new ram upgrade

Setup: ASUS M5A99X EVO R2.0 AM3+, AMD 990X, SATA 6Gb/s, USB 3.0, ATX, AMD Motherboard AMD FX-8350 Vishera 4.0GHz (4.2GHz Turbo) Socket AM3+ 125W Eight-Core Desktop Processor FD8350FRHKBOX 6 to 8GB ...
3
votes
2answers
1k views

What does this beep code mean?

When I wanted to start my laptop today (an Acer Aspire 8920G), the laptop started beeping. I know this beeping is a POST error code, but I can not figure out which one it is. The motherboard of the ...
0
votes
1answer
45 views

Computer refuses to POST

Computer refuses to POST. What it will do is the fan spins up, and the lights come on on the motherboard, but other then that it just sits there and laughs in my face! Here is what I have done... I ...
0
votes
0answers
47 views

notebook fails to start frequently but sometime it works great

-cpu and ram test and stress test pass when works -bios reset or load default setting didn't work -disconnecting every components and taking out mobo again no luck (only posts sometime) -no luck with ...
-1
votes
1answer
479 views

Installed new mobo, pc won't POST

So after my last mobo went dead, I installed a new one. It is the AsRock 970 Pro3 R2.0. Everything is connected as it should be. I get no beeps, the fans spin, the hdd's spin, but there is no ...
0
votes
0answers
141 views

Gigabyte GA-A55m NO POST

Just put together a new computer with some basic parts from newegg. I am getting no video, and no post at all. Nothing from the speaker. The speaker definitely works as I have pulled the memory and ...
1
vote
1answer
175 views

Can't sometimes access BIOS or Windows after startup

Sometimes after I start up my computer it freezes in the "press Del or F2 to enter UEFI BIOS setting" screen and doesn't react to those buttons. The backlight on the USB keyboard is lit but it doesn't ...
0
votes
0answers
104 views

ASRock z75 Pro3 POST beep and shutdown issues

I assembled my own rig a little more than a month ago and have been using it without much problems since. It always irked me that my motherboard never gives me a POST beep. Since it had been about ...
0
votes
0answers
92 views

No video on cold boot nearly but not always

Operating System: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 CPU: Intel Core 2 Duo E6600 @ 2.40GHz 44 °C Conroe 65nm Technology RAM: 3.00GB Single-Channel DDR2 @ 333MHz (5-4-4-14) Motherboard: ...
0
votes
1answer
52 views

What parts do I need to RMA? I made a TON of careless mistakes upgrading. Motherboard fried for sure, not sure what else [closed]

Ok, so I have a asrock extreme3gen3, core i5, 5 case fans, 2ssd, 2hdd, 1cdrom. I have screwed up so many times doing this upgrade, I need some help sorting it out. I had a 560ti which I overclocked ...
2
votes
1answer
413 views

New computer won't boot

I've recently purchased a set of components and set about building my own desktop. It is not booting and I am stuck. When I hit the power button, the fans spin, but that's all. There is no video. ...
1
vote
1answer
459 views

Computer powers up, but doesn't POST. Suggestions?

I have a system that powers up. The CD/DVD drive fires up, I can hear the hard drive spin on, and all the fans spin. However, the monitor doesn't display anything. I have made a checklist of things I ...
0
votes
0answers
160 views

motherboard takes too long to finish POST (z77x ud5h)

when I press the power button, it takes about 7 seconds to beep and show the gigabyte logo on screen. I have one hdd connected to sata3_0 port, two sticks of ram placed on the recommended slots by the ...
2
votes
1answer
419 views

Gigabyte 965 S3 Motherboard POST's too fast to enter BIOS

I never had this problem before putting the HDD's on SATA mode in BIOS (actually, I had them put on AHCI), and didn't really need to enter BIOS after that. But now I need to, and the damn POST goes ...
0
votes
1answer
1k views

New Motherboard doesn't POST? Can't seem to solve the beep code puzzle

I just purchased an MSI 970A-G46 to use with an AMD FX processor I already had. I also got 8GB of DDR3 RAM to go with it, and a 120GB SSD. I hooked it all up, and put in the graphics card from my old, ...
1
vote
2answers
3k views

Motherboard wont boot , PSU tested ok, motherboard light on , system and cpu fans not turning

Hope you can help. I've a motherboard that seems dead. I've changed the processor, psu, memory for known working ones and disconnected all non essential peripherals (drives, USB connections). The ...
1
vote
1answer
1k views

My pc shorted out and now it doesn't boot up

My PC was working fine. One day, I plugged in my USB printer and shorted out the PC. I restarted and it worked until today. Now the PC won't turn on. I tested the power supply on its own with a ...
1
vote
1answer
2k views

Boot Failure After Updating Bios Asus M5A97 EVO

I have a FX-8150 with M5A97-EVO. I recently updated my BIOS to 1208 from the previous one due to occasional stability issues. Now the system does not POST (no-screen) and the CPU LED is always on and ...
0
votes
3answers
122 views

What do i do about this? Motherboard Error

Ok, I have this motherboard that is old and I dont even use. But I play around with it sometimes. I got it out today and found this...What do I do? This cord or wire thing (could you maybe inform ...
0
votes
1answer
446 views

no POST while booting. monitor not displaying anything

The monitor not displaying anything. I don't hear the POST signal as well. ( the beep while booting ) Things that I have tried. Connected MONITOR to laptop ( which I am using currently ), ...
0
votes
1answer
503 views

boot delay on POST on Intel DG43GT board

My computer stays at POST for about 20 seconds. Normally this should be 2-3 seconds. Note I am talking about BIOS POST state. NOT Operating system booting state. After this 20 seconds Grub boot menu ...
2
votes
1answer
1k views

MSI laptop will only turn on once

I am working on an MSI A6200 MS-1681. When you press the power button the lights all flash. The fan comes on. The screen comes on and shows the POST screen for a second and then it dies. I have been ...
1
vote
1answer
987 views

Brand new ASUS P8Z68-V Pro/Gen3 motherboard won't pass POST

I am staring at some brand-new kit that doesn't want to play with me: Motherboard: ASUS P8Z68-V Pro/Gen3 CPU: Intel i7-2600K RAM: 1 stick only of Corsair Vengeance 4GB 1600MHz (originally 4 sticks, ...
0
votes
0answers
205 views

BIOS POST problem

I have an ASUS P5Q SE2 motherboard with 2x 2GB DDR2. I recently added 1x 1GB RAM which is when my problems started. I can hardly get my PC to boot. When I power it on, in most cases it restarts after ...
0
votes
1answer
221 views

How do I fix a motherboard error 02 on an EVGA 123-yw-e175-a1?

I have a motherboard 123-yw-e750-a1. When I turn it on, it just hangs with a POST code of 02. I've tried removing different components, but it's still the same. I tried a new hard drive and it ...
4
votes
3answers
666 views

What are the possible causes of a not-booting motherboard with drdebug 00 code?

I have pursached a new Asrock Z68 Extreme4 motherboard with an i7 2600K and 2x4GB ADATA DDR3. My problem is that it doesn't boot or beep, and the onboard drdebug led constantly displays "00" - which ...
2
votes
2answers
2k views

Is my new Graphic Card cause for my PC hanging?

My Computer Specification My Motherboard specification My new Graphic Card Some days ago I bought a GeForce 8400 GS Graphic card. My computer satisfied all the minimum system requirements it ...
0
votes
2answers
129 views

P.O.S.T issue and keyboard failure

I have bought an 4core1600twins-p35 motherboard a few month ago and am only testing it now. When i plugged it in, the keyboard light automatically turns on. and when i boot computer it freezes right ...
5
votes
2answers
284 views

Motherboard won't post after electrical storm

An electrical storm hit earlier and has taken out my phone line, router and a PC. Both PC and router were plugged into a surge protector. The PC no longer POSTs. I've swapped out the PSU to no ...
1
vote
0answers
522 views

pc hang at motherboard's splash screen

last night my pc was working normally. today when i power on my pc it just hang at motherboard's logo screen. keyboard was working slowly(when i press num lock key the light indicator work after 5 ...
0
votes
3answers
157 views

New build won't power up

I just finished putting together a new build, and nothing powers up (no power LED, no fans, nothing) , except for the STDBY LED on the motherboard. It is a micro-ATX motherboard. I tried the paper ...
0
votes
1answer
1k views

Intel Server Board S3420GP fails to boot with video connected

All, Building a new system using an Intel Server Board S3420GP motherboard and an Intel Xeon X3440 processor. Before installing this motherboard into the chassis we want to test that it will actually ...
0
votes
2answers
268 views

PC won't post, black screen

I was formatting some old harddrives and toying with my desktop recently and now it wont post. When I turn it on the LEDs turn on, the DVD drive has power. The harddrives seem to have power to them as ...
1
vote
3answers
2k views

PC startup: 2 long beeps + 1 short beep; what does it mean?

It's a gigabyte motherboard. When I press the button, nothing comes on the screen and it beeps: *LONG BEEP* *LONG BEEP* *short beep* What does it mean?
0
votes
2answers
321 views

shuttle sh55 not POSTing

I bought a Shuttle SH55 and an intel I7 1156 to go with it Since the i7 chip doesnt have integrated graphics, I have to use a separate graphics card I'm using a GeForce GT240 I only have the video ...
3
votes
10answers
3k views

Motherboard won't power-on until it rests for ~10min with no power plugged in

I have a strange ASUS Rampage Formula motherboard issue. When the computer is off — I can't power it on: 'Power' button press gives just a short impulse on fans. When I disconnect the power cable and ...
1
vote
2answers
739 views

MSI P6N motherboard - Bad CMOS Checksum

Twice in the last month, my computer has failed to boot, or even POST, because of this message: CMOS checksum bad Press F1 for Setup Press F2 for default values When I press F2, the BIOS values ...
1
vote
2answers
109 views

Bad motherboard

I have an ECS P4VXASD2+ and it's really frustrating right now to see what is causing it to not POST. Throughout this entire time, there were 2x 512 MB PC-2100 DDR-266 SDRAM, one DVD-ROM, one CD-ROM, a ...
1
vote
2answers
263 views

No POST until I switch the power off at the mains for a period of time

I seem to have quite a temperamental problem, occasionally when booting my machine all the fans start at 100% and there is no POST, no system beeps, nothing (have to power down holding power button ...
0
votes
5answers
324 views

New desktop won't POST

I've just built a PC, and for some reason the motherboard won't POST and boot the OS. I can hear/see everything get power and but nothing happens. I have pulled the RAM to see if it's bad and it ...