0
votes
0answers
49 views

Error Message: Primary Slave Drive - ATAPI Incompatible

So I recently switched towers and now, all of a sudden, I'm getting this error message as soon as I boot my system. The error message reads "Primary Slave Drive - ATAPI Incompatible". This has really ...
0
votes
1answer
29 views

What sort of tests does POST run on ram?

This is loosely related to a homework assignment I'm currently doing, for a part of it I am trying to work out what sort of memory tests a standard POST test will run on ram, i.e: the ways it will ...
0
votes
1answer
58 views

can't access my bios with my usb keyboard no ps/2

my USB keyboard doesn't seem to be recognized at post. I have no ps/2 port. no port on my motherboard. Can't install my windows 7 cause I think is on gpt or else. I really need to get access to my ...
3
votes
2answers
105 views

My PCIe video card does not work in POST, only comes on when Windows loads

I have an ASUS Maximus V Extreme motherboard which has onboard video. There is an Asus GeForce GTX 670 in PCIe slot 1. In the BIOS, I have PCIe selected as the preferred GPU. I've tried disabling ...
0
votes
0answers
84 views

Windows 7 not booting from hard disc - POST is showing “No int 13 drives to support”

My PC now seems to be booting in to the POST but getting stuck with the following error: "No int 13 drives to support" I apologise for the length of this post, but the more detail, the higher the ...
0
votes
0answers
37 views

Peripherals don't Turn on When New Graphics Card is Installed

I recently decided to upgrade my graphics card. I bought a Radeon HD 7750 to replace my relatively underpowered Nvidia GT 620. However, when I plug in the new card, my computer's peripherals do not ...
3
votes
2answers
2k views

What does this beep code mean?

When I wanted to start my laptop today (an Acer Aspire 8920G), the laptop started beeping. I know this beeping is a POST error code, but I can not figure out which one it is. The motherboard of the ...
0
votes
0answers
48 views

notebook fails to start frequently but sometime it works great

-cpu and ram test and stress test pass when works -bios reset or load default setting didn't work -disconnecting every components and taking out mobo again no luck (only posts sometime) -no luck with ...
1
vote
3answers
812 views

External Harddrive won't let POST complete

I have a Fantom Drives GF3B2000U external hard-drive. USB 3.0. My problem is that if it is plugged in and powered on when I start the computer, it won't get past post. The bios is `v2.58 (C) ...
1
vote
1answer
261 views

Can't sometimes access BIOS or Windows after startup

Sometimes after I start up my computer it freezes in the "press Del or F2 to enter UEFI BIOS setting" screen and doesn't react to those buttons. The backlight on the USB keyboard is lit but it doesn't ...
3
votes
1answer
231 views

Laptop freezes before/during post

I have an Asus K70AB which has had an issue for a while. When it boots, there's a chance it'll freeze for an indefinite time before it seems to start doing anything. What it will do is: The lights ...
1
vote
0answers
271 views

Slow POST after resetting BIOS

After I did a BIOS reset (by taking out the CMOS battery and putting it back in), every time I boot now, POST takes ages. Not necessarily the POST itself, but it will stay stuck on "Loading Operating ...
1
vote
2answers
349 views

Wrong resolution on start up (on POST screens)

Wrong resolution when starting up the computer (POST screens). Example. As you can see, It has huge black border. I run GeForce 560 GTX on Ubuntu 12.10, with a monitor capable of 1920x1080 Through a ...
1
vote
2answers
392 views

PC won't POST after Windows Update

I ran Windows Update on my Windows 7 64-bit machine recently, and elected to reboot after the updates completed. My machine failed to completely power off after starting the reboot and I had to hold ...
0
votes
1answer
87 views

Dell Dimension 8400 error

I've got an old Dell Dimension 8400 that's occasionally getting this error: I\O card parity interrupt at C000:2100 Type (S)hut off NMI, (R)eboot, other keys to continue The keyboard don't work so I ...
2
votes
0answers
197 views

Dell OptiPlex 755 Hex Code on BIOS Launch?

We have a Dell Optiplex 755 which is freezing at POST and displaying what appears to be a hexadecimal string in the top-left corner of the screen, like so: Any ideas on what is causing this?
0
votes
1answer
478 views

No POST / BIOS after CPU change

I tried to upgrade my PC with a CPU change. The motherboard is a Gigabyte P35-DS3L, the old CPU is Core 2 Duo E6550, the new one is a Core 2 Quad Q9400. I had to to take out the graphics card and two ...
2
votes
1answer
445 views

Gigabyte 965 S3 Motherboard POST's too fast to enter BIOS

I never had this problem before putting the HDD's on SATA mode in BIOS (actually, I had them put on AHCI), and didn't really need to enter BIOS after that. But now I need to, and the damn POST goes ...
1
vote
1answer
2k views

Boot Failure After Updating Bios Asus M5A97 EVO

I have a FX-8150 with M5A97-EVO. I recently updated my BIOS to 1208 from the previous one due to occasional stability issues. Now the system does not POST (no-screen) and the CPU LED is always on and ...
0
votes
1answer
534 views

boot delay on POST on Intel DG43GT board

My computer stays at POST for about 20 seconds. Normally this should be 2-3 seconds. Note I am talking about BIOS POST state. NOT Operating system booting state. After this 20 seconds Grub boot menu ...
0
votes
2answers
2k views

Computer won't start when connecting SATA HDD

I just bough a new HDD some time ago and recently i bought another SATA cable to have both HDDs connected at the same time, to transfer all the files from the older one to the newer. When i connected ...
2
votes
1answer
306 views

Windows 7 Ultimate 64-bit complete system failure

I'm having a problem with Windows. Here are my system specs: i5-2500K Sandy Bridge ASUS P8Z68-V PRO LGA 1155 Intel Z68 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 EVGA ...
0
votes
0answers
209 views

BIOS POST problem

I have an ASUS P5Q SE2 motherboard with 2x 2GB DDR2. I recently added 1x 1GB RAM which is when my problems started. I can hardly get my PC to boot. When I power it on, in most cases it restarts after ...
2
votes
2answers
2k views

Is my new Graphic Card cause for my PC hanging?

My Computer Specification My Motherboard specification My new Graphic Card Some days ago I bought a GeForce 8400 GS Graphic card. My computer satisfied all the minimum system requirements it ...
4
votes
1answer
398 views

Laptop won't boot after alcohol spill

So I just had a minor spill and let everything dry out. Now when I try to boot my laptop, I get one or two beeps on the bios splash screen before the laptop shuts down. I can't get to the post screen ...
0
votes
2answers
3k views

Boot stuck at blinking cursor before GRUB - only works via BIOS boot menu

I have a new box running Debian Squeeze. Grub is installed on /dev/sda, but when booting up I just get a blinking cursor, before the Grub menu. I can only boot to grub successfully when I choose boot ...
0
votes
1answer
351 views

Computer boots to first screen and freezes

Computer boots to first screen and freezes. I reseated the ram and it boots until I shut down. On next reboot it freezes. Have replaced with new ram and it is still freezing until I reseat the ram. ...
1
vote
2answers
127 views

Harddrives aren't seen after POST, but OS still boots

I've been troubleshooting some issues with my desktop recently. I have Windows 7 installed but saw some strange behavior. I thought maybe it was because I had my 2 SATA harddrives plugged into the ...
1
vote
1answer
3k views

USB Keyboard won't work after Post but before OS loads

On my new build I just installed Windows 7 x64 and realized that I had put it on the wrong partition. I pop my OS CD back to re-install. My keyboard will work to access the BIOS but when the little ...
0
votes
2answers
277 views

PC won't post, black screen

I was formatting some old harddrives and toying with my desktop recently and now it wont post. When I turn it on the LEDs turn on, the DVD drive has power. The harddrives seem to have power to them as ...
1
vote
3answers
3k views

PC startup: 2 long beeps + 1 short beep; what does it mean?

It's a gigabyte motherboard. When I press the button, nothing comes on the screen and it beeps: *LONG BEEP* *LONG BEEP* *short beep* What does it mean?
0
votes
2answers
324 views

shuttle sh55 not POSTing

I bought a Shuttle SH55 and an intel I7 1156 to go with it Since the i7 chip doesnt have integrated graphics, I have to use a separate graphics card I'm using a GeForce GT240 I only have the video ...
4
votes
10answers
4k views

Motherboard won't power-on until it rests for ~10min with no power plugged in

I have a strange ASUS Rampage Formula motherboard issue. When the computer is off — I can't power it on: 'Power' button press gives just a short impulse on fans. When I disconnect the power cable and ...
1
vote
1answer
776 views

Laptop Acer Travelmate 4050 takes over 10 Mins to POST

I am a computer tech and have received a laptop for repair. I noticed when I turned it on the laptop would not do anything for a min or two (the fan would run up and stop, power led would shine and ...
0
votes
3answers
252 views

Learning about BIOS memory, instructions and code origins

I'm learning about the BIOS and have a few questions. What is meant by, "This is the last 16 bytes of memory at the end of the first megabyte of memory"? The first instruction of BIOS is jump, which ...
2
votes
3answers
2k views

Gateway GT5220 Boot/POST Failure

I have a Gateway GT5220 I'm troubleshooting. It is, in fact, the machine I just gave my father for his birthday a couple months ago. (Prior to that, it was my home PC. My home PC is now the MacBook on ...
3
votes
2answers
1k views

System Works Fine but only after Very Long BIOS POST Times?

I built this AMD XP64/XP32 system in November 2008. It runs well, but it does not start well. Windows Restarts are fine, but cold starts average 4-5 minutes to POST, with the record-holder so far ...
1
vote
3answers
116 views

HDDs ~ When SATA 1 has System + OS, should PATA 0 contain Active?

Using XP64 and XP32, I have built a computer that has 3 new SATA HDDs + 1 PATA HD. I use a lot of partitions. I have only ONE partition on the whole system set as a PRIMARY, and ALL the rest are ...