28 reputation
15
bio website
location
age
visits member for 2 years, 1 month
seen Aug 14 at 8:53

Aug
2
comment New computer build powers up, fans spin but then slows to almost silent and wont display
There was a four pin power cable missing. I had a 24 pin slot which on my PSU was split into a 20 and a 4 plug that fit neatly together. In addition my cables for my front controls (power, reset buttons etc) had some negative wires in positive and vice versa. I didn't realize white meant negative power. Thank you all for your prompt response. Now I just need to setup the OS :P
Aug
2
accepted New computer build powers up, fans spin but then slows to almost silent and wont display
Jul
31
comment New computer build powers up, fans spin but then slows to almost silent and wont display
I have tried both on board and GPU and have tried on board graphics with GPU removed. @vignesh I have removed ram and am getting continuos short beeps. What would this mean?
Jul
31
comment New computer build powers up, fans spin but then slows to almost silent and wont display
According to the manual and the official gigabyte site, one short beep means POST has passed with no issues.
Jul
31
comment New computer build powers up, fans spin but then slows to almost silent and wont display
inserted into a hole the same size. I followed the instruction manual. There is a socket with four holes to the left of the cpu. Its the only place it would fit and the Motherboard manual said to put it there.
Jul
31
awarded  Student
Jul
31
comment New computer build powers up, fans spin but then slows to almost silent and wont display
There are three of these plugs on my PSU. One is a massive long strip. Thats in. I have two that have 4 pins/sockets, one is labelled as p1 this is inserted.
Jul
31
asked New computer build powers up, fans spin but then slows to almost silent and wont display