2

When searching in the Start menu of Windows 10, the results usually include items from the System Settings app. On a fresh install of Windows 10 Enterprise, either 1607 or 1511, this works as expected for the first user to logon.

After going through Windows update and creating a second local user (or, if joined to a domain, using a domain user to logon), Search doesn't work for this user. Results will not include any items from System settings.

This question already proposes a lot of troubleshooting of which I already tried everything. Maybe the most interesting thing is that the folder %LOCALAPPDATA%\Packages\windows.immersivecontrolpanel_cw5n1h2txyewy\LocalState stays empty, while the same folder is populated with files in the first user's profile. Copying those files over makes search work, however, this is more of a workaround than an actual solution.

This might be related to a recent update, because both 1511 and 1607 without any updates installed are behaving correctly. I'm also using the German version of Windows, however, changing Language packs did not change search behaviour.

4
  • 1
    This sounds like a classic case of a group policy being applied to a user and not the machine, which in my experience, is applied only after the user logs in twice.
    – Ramhound
    Aug 25, 2016 at 11:41
  • I thought so too, but this is also happening on a machine that is not connected to any network at all (i.e. an isolated VM). gpresult on domain joined computers is also basically empty.
    – rhubee
    Aug 25, 2016 at 12:00
  • You mention domain user though...
    – Ramhound
    Aug 25, 2016 at 12:02
  • I clarified this in the original post. This is reproducible (for me) on any machine running Win 10 Enterprise 1511 or 1607.
    – rhubee
    Aug 25, 2016 at 12:05

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy