4

In my setup gitlab on Ubuntu 16.04 and after upgrading from gitlab-multi-runner to gitlab-runner it is not starting by default.

According to gitlab runner documentation, it should start, just after install and register.

Although I can see registered runner in my admin gitlab runners page, the error

runner has not connected yet

stays forever...

My versions at this moment:

  • System: Ubuntu 16.04
  • Gitlab: 10.1.1
  • Gitlab-runner: 10.1.0
5

In case you are running into this issue, check these:

  1. Check if you have directory named:

/home/gitlab-runner/

If not create it. You can do it by executing: sudo mkdir /home/gitlab-runner

  1. Check owners on this dir. It should be gitlab-runner:gitlab-runner. So if not execute command sudo chown -R gitlab-runner:gitlab-runner /home/gitlab-runner

That should solve the problem and you should see gitlab-runner immediately starting in your gitlab admin runners page (you might need to refresh page)...

If not you should try sudo service gitlab-runner status and/or check syslog for eventual other errors.

| improve this answer | |
  • That solved for me but not in /home/gitlab-runner but under /var/lib/gitlab-runner – Emanuele Pavanello Mar 11 '19 at 17:12
1

For me (on Windows though) the solution was to run gitlab-runner.exe as administrator. Kudos to this blog post for pushing in the right direction.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.