3

So I enabled hyphenation for my text style, but LibreOffice writer does not hyphenate a single line in a four pages text, obviously having a problem. If I call Tools > Language > Hyphenation... I get an error:

enter image description here

Which I think is a wrong error message. The language set is correctly installed, for example spellchecking works without problem. I went into the suggested dialog, nothing hints at anything being wrong:

enter image description here

What might cause the problem?

1
  • 1
    Please don't vandalize your posts. By posting on the Stack Exchange network, you've granted a non-revocable right, under the CC BY-SA 4.0 license, for Stack Exchange to distribute that content (i.e. regardless of your future choices). By Stack Exchange policy, the non-vandalized version of the post is the one which is distributed, and thus, any vandalism will be reverted. If you want to know more about deleting a post please see: How does deleting work?
    – cigien
    Commented Aug 22, 2021 at 19:54

1 Answer 1

4

The last screenshot is a bit misleading. The bold face 'Hyphenation' suggests that such package is present, when in fact it's not. If it was present, there would be a child in the tree.

To install

sudo apt install hyphen-en-gb

Then after restarting LibreOffice, the document is hyphenated.

1
  • This is still the correct answer more than 2.5 years later with LO version 7.0.3.1 on KDE neon 5.20. I had the error message "missing hyphenation data", maybe quoting this here helps people find this solution more quickly.
    – bovender
    Commented Nov 8, 2020 at 5:30

You must log in to answer this question.