1

I am tring to get MYSQL5.7 installed on Linux Server release 6.7 (Santiago).

Per instructions I firstly add the repository. This works fine but when I do yum repolist all it doesn't show mysql there. Everything looks right but its not working as expected, Why ?

[root@mcsmyspr-labc01 tmp]#  yum localinstall mysql57-community-release-el7-11.noarch.rpm
Loaded plugins: security
Setting up Local Package Process
Examining mysql57-community-release-el7-11.noarch.rpm: mysql57-community-release-el7-11.noarch
Marking mysql57-community-release-el7-11.noarch.rpm to be installed
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package mysql57-community-release.noarch 0:el7-11 will be installed
--> Finished Dependency Resolution

Dependencies Resolved

=========================================================================================================================================================================================================
 Package                                               Arch                               Version                             Repository                                                            Size
=========================================================================================================================================================================================================
Installing:
 mysql57-community-release                             noarch                             el7-11                              /mysql57-community-release-el7-11.noarch                              31 k

Transaction Summary
=========================================================================================================================================================================================================
Install       1 Package(s)

Total size: 31 k
Installed size: 31 k
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
Running rpm_check_debug
Running Transaction Test
Transaction Test Succeeded
Running Transaction
  Installing : mysql57-community-release-el7-11.noarch                                                                                                                                               1/1
  Verifying  : mysql57-community-release-el7-11.noarch                                                                                                                                               1/1

Installed:
  mysql57-community-release.noarch 0:el7-11

Complete!
0

It sounds very much like the repo hasn't been enabled inside the config file.

Navigate to; /etc/yum.repos.d/mysql-community.repo Inside you should find the following lines - you will have a few sections so check each one you need/want to use;

[mysql57-community]
name=MySQL 5.7 Community Server
baseurl=http://repo.mysql.com/yum/mysql-5.7-community/el/6/$basearch/
enabled=0
gpgcheck=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-mysql

Note the line enabled=0 that needs to be changed to enabled=1 You should then be able to list the repo.

In your origional question it appears you have installed the CentOS 7 file (as denoted by the el7 part) You should be using the CentOS 6 file which can be downloaded from here. (Remembering to enable the correct sections/versions)

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.