3

I am trying to perform Openstack installation on Ubuntu Server 16.I am using following scenario.

Host Machine : Windows 7 ( IP : 192.168.1.15) installed VMWare application in it.

Guest Machine : Ubuntu Server 16.04 (IP : provided by VMWare DHCP 192.168.30.178)

Network Adapter : NAT ( VMNet8)

Because of NAT I am able to access Internet in my virtual machine. But the problem is that ,I want to access my virtual machine from my host machine's web browser (http).

http://192.168.30.178/

But because of different networks host machine (192.168.1.) and guest machine (192.168.30.), I am not able to connect it using http://IP

so please help me to resolve this. What IP address should I have to set for my both machines?

4
  • problem solved. I used bridged network adapter instead of NAT
    – Manorama
    Mar 7, 2019 at 11:43
  • Please post your answer as an answer, not a comment. Mar 7, 2019 at 15:32
  • yes.. i already posted as answer.but i dont know why it is not displaying.
    – Manorama
    Mar 7, 2019 at 17:09
  • 1
    Please try posting it again. It's not showing up here so it looks like it wasn't successfully posted the first time. Mar 7, 2019 at 23:31

1 Answer 1

2

I simply used bridged network adapter instead of NAT.

2
  • Glad you found a solution. Don't forget to accept your own answer, as doing so will help future readers of this question
    – Mawg
    Mar 8, 2019 at 7:24
  • Also provide some of your experimentation, like why you did this, what's the (probable) cause of your issue. This will enrich your answer ;)
    – Biswapriyo
    Mar 8, 2019 at 8:36

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .