0

I have a home network comprising an Apple iMacs and a Windows 7 PCs - using the internet connection sharing feature on the Windows 7 PC to share the internet connection with the iMac.

I have configured the hostnames on each pc so, running hostname on the Windows 7 box says "windows7" and on the iMac says "apple", but, if I try and "ping apple" from Windows 7 or "ping Windows7" from the iMac they can't resolve.

what do I need to do to get this 'simple' level on connectivity working?

  • 1
    Have you tried pinging the IPs as well? – nicorellius May 18 '10 at 15:53
  • pinging the ip's works. But because ICS dishes up the ip's using DHCP they change. Well, the Windows 7 ICS host is always 192.168.0.1 so I can hardcode that. – Chris Becke May 18 '10 at 18:27
  • Do you have any AV software running? I believe this was once a problem with Trend Micro – admintech May 19 '10 at 9:31
1

The problem appears to have resolved itself. Mostly it seems to have been a case of problem-exists-between-keyboard-and-chair.

At any rate - ICS seems to have invented a 'mshome.net' workgroup, and appended that to the generated hostnames. So, I CAN successfully ping - from both the mac and windows pc, 'imac.mshome.net' and 'win7.mshome.net'.

I guess, all I have to do now is add 'mshome.net' to the list of suffixes in the DNS settings on both computers. Strange that thats not automatic.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.