0

This is a weird one, and I can't track down where to look. When I have a mouse plugged into a hub, it will pause/freeze/hang for about a second every 30 seconds or so. Moving, scrolling and clicking are affected.

I have tried 3 mice (2 wireless, 1 wired) and 2 different hubs (USB, and usbc) every combination of that causes the behavior. If I plug any mouse directly in to a USB port, it works fine.

What would cause the freezing behavior? I have updated to all latest drivers and windows updates. This behavior has been going on for a year, so I can rule out any recent update to cause it.

I am using a Razer Blade Stealth (late 2017 model) laptop

9
  • Could you perhaps state what kind of pc you are using (desktop, laptop) and which model. There may be a case specific to your pc model.
    – Natsu Kage
    Commented Jan 28, 2020 at 3:52
  • The Razer Blades Stealth have known issues with USB power and I haven't seen a fix yet...did you try a powered USB hub?
    – Natsu Kage
    Commented Jan 28, 2020 at 4:16
  • I'm not sure. I am using this kensington.com/p/products/connectivity/…
    – Joe
    Commented Jan 28, 2020 at 4:44
  • Are you using the 20V wall adapter...? As in: do the lights on the hub stay lit even without the Blade connected to it?
    – Natsu Kage
    Commented Jan 28, 2020 at 4:49
  • Yes, I am and it does
    – Joe
    Commented Jan 28, 2020 at 5:09

1 Answer 1

0

I have a corsair M65WL and had this same behaviour, it was driving me crazy but I think I've figured it out and maybe it is the same for you.

My on the bottom of the mouse is a switch with three positions:

  • Bluetooth
  • Off
  • Wireless (For the special wireless adapter).

When plugged in to a USB/Hub, at first it seems any of these positions work and USB takes priority.

However, bluetooth/wireless show this freezing behaviour but 'off' (which isn't off if it's plugged into a USB) doesn't. I think 'off' is only really useful if it isn't plugged in as it's to save power.

At a guess, it may be because it's trying to connect periodically via bluetooth or wireless. The fix for me was to switch the the 'off' position when plugged in via USB and it is working fine, but I see the exact same freezing behaviour when the mouse setting is on either of the other two modes.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .