3

Some dialogs are broken on my system. This includes:
- some file selection dialogs (open and save). Not all of them though. File selection dialogs in some Qt apps (including Qt demo) don't work anymore (when using native dialogs) and file selection dialogs in Visual Studio 2010 do not work anymore. (They do work in visual studio 2008).
- most of the dialogs in Visual Studio 2010, such as add reference, or icon dialog, but not the preferences dialog.

I have tried to find the problem in other applications, with no luck. File dialogs work fine in for example MS Paint and Office 2007. Some applications use "old" file selection dialogs (with Windows 98 style buttons), and those work too. Some software that uses Qt does have working file selection dialogs.

Edit: when the dialog should show up, the main window loses focus (just like it would when a dialog does show up), but then regains focus after about 0.1 second.

Perhaps this is a problem with a specific window flag?

I would appreciate anything that can help me solve this problem, as Visual Studio is virtually unusable now.

OS: Windows 7 Home Premium 64-bit.

9
  • Sounds like your .NET install(s) is (are) corrupt.
    – user3463
    Aug 11, 2010 at 20:30
  • I completely removed all my .NET installations and re-installed them. Unfortunately this did not fix the problem.
    – Ruud
    Aug 12, 2010 at 11:05
  • Have these ever worked for you on this machine? Have you changed anything since then?
    – GAThrawn
    Aug 12, 2010 at 12:21
  • Yes, they did work. I suppose I changed something but unfortunately I can't remember what.
    – Ruud
    Aug 12, 2010 at 12:23
  • If they did work previously, and it's a recent breakage, have you tried a system restore?
    – DMA57361
    Aug 12, 2010 at 12:24

1 Answer 1

4

I finally found the problem after a better web search. Thanks very much to this page. The solution was to turn the Tablet PC input service on again. To do so, go to Computer Management -> Services and Applications and turn on Tablet PC Input Service.

3
  • too bad that the link doesn't work anymore :(
    – tobsen
    Mar 4, 2011 at 9:49
  • I added more details to the answer, I hope this helps you.
    – Ruud
    Mar 4, 2011 at 18:32
  • Perfect! This fixed my problem after I started the service and then restarted Visual Studio. I'd been dealing with this problem for more than a year.... :)
    – David
    Dec 10, 2015 at 22:09

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.