3

I am really stuck with the following problem.

FAR as well as other programs like Executor cannot execute programs with following symptom:

FAR showing error when I press Enter

Additional information:

  • C:\Programs\Eclipse is junction for C:\Programs\Eclipse (32bit)
  • Programs from ordinary directories are executed OK. So the problem really occurs only in juncted current path.
  • If I execute Eclipse using full path from command line (C:\Programs\Eclipse\eclipse.exe) it works.
  • If I execute Eclipse via Win+R dialog and full path (C:\Programs\Eclipse\eclipse.exe) it works.
  • If I execute Eclipse from cmd.exe (cd C:\Programs\Eclipse && eclipse.exe) it works.
  • The same problem happens with other juncted directories, e.g. C:\Programs\WinRAR → C:\Programs\WinRAR (32 bit).
  • From juncted directory other programs in %PATH% are not executed, e.g. start reports that program was not found.

It seems like I haven't changed anything fundamental on PC for last time. Checked for viruses. What it can be? Perhaps recent Windows update has introduced this problem?

  • Eclipse 32bit run in Far Manager, version 2.0 (build 981) x86 ... but I not run Executor – STTR Jun 19 '13 at 20:01
  • Replace junctions with symlinks and see if it works. – gronostaj Jun 20 '13 at 9:23
  • Sorry, wanted to say that the problem is not in FAR or Eclipse. The problem is in Windows OS basically the way the execution takes places. I have found the problem after few midnight hours... – dma_k Jun 20 '13 at 9:46
  • The problem seems to be solved in Far 3, check here. – dma_k Jul 3 '13 at 11:17
1

The problem was really difficult to catch. Most of internet points to the problem with registry but after I have created a new user with clean profile the problem was still there.

I have analysed installed updates:

Earlier updates (before 16/05/2013) seemed to be not relevant, as system was working OK at that period. First two updates also seems to have no impact on core (they are too specific), so I have uninstalled IE 10 (rolling back to IE 9). And after reboot everything start working again! Hooray!

My regards to MS IE.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.