1

About once a week my laptop crashes with a bugcheck 9F when restoring from hibernate.

I have examined the dumps with windbg and they all seem related to hyper-V

The FAULTING_MODULE is always vmswitch and the bugcheck analysis looks like

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE (9f) A driver has failed to complete a power IRP within a specific time.
Arguments:
Arg1: 0000000000000003, A device object has been blocking an Irp for too long a time
Arg2: ffffe0000061cb70, Physical Device Object of the stack
Arg3: fffff80105328840, nt!TRIAGE_9F_POWER on Win7 and higher, otherwise the Functional Device Object of the stack
Arg4: ffffe0000bac02c0, The blocked IRP

I sometimes use Hyper-V but no VMs are running when the computer is hibernated.

The Dell laptop runs Windows 8.1 and all updates are installed.

I can live with a crash once a week but if there is a simple solution I'd like to try it.

6
  • 2
    Do all installed drivers have specific Windows 8.1 support?
    – Ramhound
    Feb 19, 2014 at 16:45
  • 2
    Slap the minidump into WinDbg and fire away. The "faulting module" is sometimes misleading.
    – Daniel B
    Feb 19, 2014 at 16:54
  • Post the full output of the !analyze -v and lmv commands.
    – and31415
    Feb 19, 2014 at 17:42
  • upload the dmp files Feb 19, 2014 at 18:30
  • @Ramhound, No, the wireless adapter driver states windows 8 but it is the latest available.
    – adrianm
    Feb 20, 2014 at 7:43

2 Answers 2

1

My guess would be it's related to your network adapter drivers and their power management.

Go download and install the latest drivers for your network adapter; preferably the ones offered by the NIC manufacturer, not Dell or Microsoft.

If that still doesn't help (or you have the latest already) then head to the configuration of the network adapter (hardware) and under the Power Management tab disable "Allow the computer to turn off this device to save power", and see how it goes.

enter image description here

2
  • Thanks for the tip. I'll try this and see if it makes a difference.
    – adrianm
    Feb 20, 2014 at 7:41
  • I have not had any crashes the last couple of weeks so this seem to be the solution. Thanks.
    – adrianm
    Mar 11, 2014 at 17:50
0

I would like to say that I do not work for IO Bit. I have found that a number of problems I had with my PC were due to me searching for drivers and installing them. Even though I was not careless about installing the drivers for my hardware I presumably installed the wrong drivers.

The IOBit Driver Booster resolved many if not all of the problems I had.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.