0

We have working Konica Minolta Bizhub C224e connected to Wi-Fi.

Windows computers don't have problems with it, so I assume that it's configured properly.

On my Debian Wheezy I can see this printer as "KONICA_MINOLTA_C364Series", in model field it says "KONICA MINOLTA C554Series OpenOffice PPD". I have CUPS 1.5.3 installed.

When I commit printing, I see "processing" status and then "Not connected?" Debian suggestion.

Please tell me how to debug it, I can provide all further information.

1

I have the same printer, which is working most of the time with linux (Debian Wheezy and Jessie) clients. The Konica Minolta website offers 2 PPD files for download, and I am using the other one (not the OpenOffice, but the UX version). This might solve your problem. Another cause could be the way the printer is configured: I use lpd://<ip-address>/Print But I have read somewhere that a socket:// -connection might solve my remaining issues with this printer (being not able to print some documents while throwing a PDF-error)

  • Thanks. Now I can't acces this machine, so if this work for someone, please let me know. – Line Aug 21 '15 at 10:28
  • What do you mean? It 'works for me' - what would you like to see confirmed? – zenlord Sep 17 '15 at 13:13
  • I mean that if someone confirmed that Your answer help, I will accept it, because I can't check it on my own ;) – Line Sep 18 '15 at 19:59

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.