0

I'm trying to install VisualStudio 2015RC and it fails with the following error "Microsoft .NET Framework 4.6RC %1 is not a valid Win32 application".

I've tried to just install the update to the .net framework and it fails with the same error. I'm running windows 8.1 with all updates installed. VS2013 is currently installed and VS2015 was installed and uninstalled in the past.

I've been trying to get VS2015 reinstalled for ages and I'm having zero luck - I've found references to that error but none seem to apply to this case. Does anyone have any ideas how to fix this, or how to dig in further to find a cause?


Ran the standalone installer again... here is the end of the log file

Action: Performing actions on all Items
Restart Manager: Detecting applications holding files in use.
RmShutdown failed with error: 351
RmShutdown failed with error: 351
Restart Manager complete
Action: Performing Action on Exe at C:\8d97d54073181c07907aaea600df\SetupUtility.exe
Exe (C:\8d97d54073181c07907aaea600df\SetupUtility.exe) succeeded.
Exe Log File: dd_SetupUtility.txt
Action complete
Action: Performing Action on Exe at C:\8d97d54073181c07907aaea600df\SetupUtility.exe
Exe (C:\8d97d54073181c07907aaea600df\SetupUtility.exe) succeeded.
Exe Log File: dd_SetupUtility.txt
Action complete
Action: Performing Action on Exe at C:\8d97d54073181c07907aaea600df\x64-Windows8.1-KB3033095-x64.cab
Exe (C:\8d97d54073181c07907aaea600df\x64-Windows8.1-KB3033095-x64.cab) failed with 0xc1 - (null).
PerformOperation on exe returned exit code 193 (translates to HRESULT = 0xc1)
Action complete
OnFailureBehavior for this item is to Rollback.
Action: Performing actions on all Items
Action complete
Action complete
Final Result: Installation failed with error code: (0x000000C1) (Elapsed time: 0 00:02:03).

The error led me to this post: https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/ae4eaa00-3043-4e69-9b62-512da1a89f55/net-framework-4-installation-failed-with-1-is-not-a-valid-win32-application?forum=netfxsetup but so far the steps have not worked for me.

  • this looks like a corrupted download. download it again. – magicandre1981 Jul 11 '15 at 5:52
  • @magicandre1981 - That's what I thought at first as well... I've downloaded several times unfortunately and tried different installers and none have worked yet. – user20389 Jul 11 '15 at 13:45
  • do you use the offline or online installer? – magicandre1981 Jul 11 '15 at 17:36
  • I've tried both - the log file is from the offline installer – user20389 Jul 11 '15 at 17:44
  • wait for the VS2015 RTM which comes at 20th July and try again. – magicandre1981 Jul 11 '15 at 17:48
1

Maybe it is a bug with the RC version of .net Framework 4.6. Try to install the RTM version from .net 4.6 and the VS2015.

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.