1

I am trying to set up Xampp on a USB pen (drive Z:) and have configured it to run dynamic VHosting and have added the domains to the host file on my PC.

"Z:\xampp\apache\conf\extra\httpd-vhosts.conf" shown below.

<VirtualHost *:80>
    UseCanonicalName Off
    ServerAlias *
    VirtualDocumentRoot "Z:/htdocs/%0"
    VirtualScriptAlias "Z:/htdocs/%0"
    LogLevel debug
    <Directory "Z:/htdocs/">
        Options Indexes FollowSymLinks
        AllowOverride All
        Order Allow,Deny
        Allow from all
   </Directory>
</VirtualHost>

"C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts" shown below.

127.0.0.1        gallery
127.0.0.1        dashboard
127.0.0.1        club

I have a few sites in "Z:\htdocs\" in separate folders 'gallery', 'dashboard' and 'club'. All these work 100% fine; when I access them locally using 'http:/gallery/', 'http:/dashboard/' and 'http:/club/'.

The problem starts when I try to access them externally.

I have the No-IP DUC installed and working with the No-IP site, and the hostnames I have setup 'gallery.host.no-ip', 'dashboard.host.no-ip' and 'club.host.no-ip' do point to my IP address.

I have configured port forwarding on my BT Home Hub 5 so that all ports point to my PC and have used "http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports" to ensure that they are open. I get green flags for all ports with the three different hostnames I have set up.

I have created folders for thees three hostnames in my "Z:\htdocs\" directory and copied all site content across.

"Z:\htdocs\" directory tree shown below.

> Z:\htdocs\

    > club
        > club.html
        > etc.

    > club.host.no-ip
        > club.html
        > etc.

    > dashboard
        > dashboard.html
        > etc.

    > dashboard.host.no-ip
        > dashboard.html
        > etc.

    > gallery
        > gallery.html
        > etc.

    > gallery.host.no-ip
        > gallery.html
        > etc.

So in theory I should be getting the same three sites locally or externally.

BUT EXTERNALLY

I get a Server 403 Error - Access forbidden!

I have been trying to fix this problem for two days now and have finally given up hope of fixing it myself, although I have fixed other problems along the way that have helped as it was just timing out before. I cant get this final Server 403 Error - Access forbidden do go away.

If anyone can help I would be very grateful.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.