2022 Developer Survey is open! Take survey.

Questions tagged [post]

Power On Self Test, a routine that a device runs immediately after turning on.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
1 answer
29 views

Computer died after pressing reset button, DRAM Led stuck on

yesterday after a long gaming session I decided to quit the game and my PC stuck at the exit screen, I couldn't move my mouse pointer, ctrl+alt+del didn't didn't work and out of frustration I decided ...
user avatar
0 votes
1 answer
40 views

PC won't post after every power outage

I moved into a college dorm a few days ago and whenever I leave the room I have to take my student ID with me, without the ID in its place the room loses power. I had to learn the hard way that this ...
user avatar
1 vote
0 answers
89 views

Notebook won’t post with 4Gb RAM

I'm trying to upgrade the RAM memory of an old notebook from 1x2Gb to 1x4Gb: 2Gb (top stick)/4Gb (bottom stick) DDR3 SO-DIMM According to the manufacturer specs, this notebook supports 8Gb max (2x4Gb)...
user avatar
0 votes
1 answer
67 views

Desktop computer won't boot after BIOS changes

I have an iBuyPower desktop that is a couple years old. I was doing windows updates and it notified me that my computer didn't support windows 11 due to no trusted platform module. (Warning, idiocy ...
user avatar
  • 1,820
0 votes
0 answers
78 views

Dell Optiplex 9010 will not post with PCIe graphics card

I was given a Dell Optiplex 9010 minitower to troubleshoot. Everything works fine, until you plug in a PCIe graphics card. The machine boots off the Intel integrated graphics. If a PCIe graphics ...
user avatar
  • 67.4k
0 votes
0 answers
46 views

How can I fix an SSD that causes a POST failure but works in an enclosure?

My OS boot drive appears to have failed today: after the computer resumed from sleep (for reference, Windows 11 on an Intel NUC), the system reports unsuccessful POST attempts, and will not boot. In ...
user avatar
1 vote
0 answers
33 views

Can't POST when UWQHD display connected via DisplayPort

I'm using the LC-M34-UWQHD-144C monitor connected via DisplayPort. My devices are a Thinkpad T480s with a i5-8250U on a Thinkpad Ultra 40AJ 0135 dock, set-up to use a longer boot-time to find ...
user avatar
  • 1,879
0 votes
0 answers
80 views

Dell Inspiron 5378 won't boot (or complete POST) after black screen

I have a Dell Inspiron 5378 (i7 7th Gen) that was delivered in June 2017 (out of warranty). It is running Windows 10. In the middle of use today under AC adapter power, it simply shut off (black ...
user avatar
  • 101
0 votes
0 answers
270 views

gigabyte x570 elite aorus not booting up or giving power to peripherals

I build yesterday a system with aorus elite x570 ryzen 5 3600x 32 gb ram (2x corsair sticks) Initially it worked fine all day yesterday, installed windows and so on. Sometimes monitor did not pick up ...
user avatar
0 votes
0 answers
149 views

Computer sometimes gets stuck at POST VGA step, but usually doesn't

I have a custom built machine, with an Asus ROG STRIX Z370-F GAMING motherboard (latest bios), and a GeForce GTX 1050 Ti. Every once in a while, it won't boot, getting stuck at the VGA stage of POST (...
user avatar
  • 127
0 votes
0 answers
226 views

MSI MEG X570 unify based, brand new system - Error Code 54 in POST

First, about the system: Corsair HX750 80+ Platinum MSI MEG x570 unify Ryzen 9 5900x 2 x 16GB DDR4 3600 CL19 (Corsair LP) Powercolor RED DRAGON Radeon 6800 Samsung 980 PRO M.2 SSD 1TB I also attached ...
user avatar
  • 101
0 votes
0 answers
41 views

No POST in an AIO system

I recently installed a Linux distro on an All-In-One system, but after seeing the video output was wrong, I googled to find out how to turn off the internal GPU, forgetting this system doesn't have a ...
user avatar
-1 votes
0 answers
15 views

Laptop refusing to post(Video controller or faulty Motherboard?)

yesterday I went to turn on my laptop, just to find it wouldn't post. The screen just kept flashing on and off. It had been doing this for some time now, but it would always post after a few seconds. ...
user avatar
0 votes
0 answers
55 views

Laptop making alarm sound when started

I have an HP Pavillion 15t laptop, but it froze at POST and is making a siren sound, similar to one of a police car. What is causing the noise and preventing my laptop from starting?
user avatar
0 votes
1 answer
29 views

Newly Build Computer Not Running POST

I build a computer using entirely new parts (except for the video card with I used in my old computer for about a month before deciding to upgrade everything). When I turn it on the fans run and some ...
user avatar
  • 101
0 votes
0 answers
23 views

Asus Laptop not posting turns off (kb backlight turns on) then turns off after a minute

I have an Asus FX504GE that isn't posting (screen stays black) but kb backlight turns on, then laptop turns off after a minute or so. Brief Background Bought it back in Nov/Dev 2019. It had some ...
user avatar
  • 1,085
0 votes
2 answers
2k views

Removed CMOS battery and replaced, now system won't boot

Using ASUS 470, intel I5, Geforce 1060. First, I was updating the ram from the 8gb it came with to 32 from a Corsair kit I had laying around. When I attempted to change the memory speed in the bios ...
user avatar
1 vote
2 answers
487 views

Newly assembled PC build fails to POST

I recently put together a PC, intended to be used as a x86 router running either IPFire or OPNsense, but that's not so relevant yet, since when I try to turn it on, it doesn't even get pass POST. ...
user avatar
0 votes
1 answer
42 views

PC won't post after Ubuntu 20.04 suspend

After suspending my computer (Running Ubuntu 20.04 LTS) it seemed to shut down like normal. To wake it up, I tried pressing the power button, holding it down, and pressing keys on the keyboard. None ...
user avatar
0 votes
0 answers
89 views

Machine stuck at POST 33h when memory modules installed as dual-channel

I just setup a new machine with the following (relevant) configuration: CPU: Ryzen 9 3900X MB: ASRockRack X470D4U (I aimed for its IPMI functionality - turned out to be super useful) Memory: 2 pieces ...
user avatar
  • 8,716
0 votes
0 answers
319 views

Motherboard no post issue. ASRock x370 Fatal1ty Gaming X

a new build, that I almost finished today won't post. After the push of the power button purple led's light up for a couple of seconds, after which they are replaced by blinking red ones. The lights ...
user avatar
  • 21
0 votes
1 answer
270 views

Computer not booting after removing graphics card?

A recent machine was given to me use as a ProxMox (basically Debian) server. It uses an Asus H310M-K motherboard and it came with an Nvidia Geforce 710 graphics card. It booted already just fine, even ...
user avatar
  • 965
0 votes
1 answer
249 views

stuck in POST for an OptiPlex 790 series with no Boot Options

The BIOS shows: OptiPlex 790 Series BIOS Revision A11 the bar is fully across for finishing POST but won't proceed. I've swapped keyboards. It's fairly newly purchased. There's only keyboard and ...
user avatar
  • 1,320
0 votes
0 answers
336 views

Z390 HD Gigabyte - new build - no POST or Boot

So it's not my first rodeo building a PC, but it's been a few years since I have needed to. We're going with a Gigabyte Z390 UD, i7 9700K CPU, 4x8GB RAM which is rated to 4000MHz and a nice 8GB ...
user avatar
  • 171
0 votes
1 answer
167 views

Hard disk stopping the entire POST process and causing PC to lock up

I have an old PC from 2005, just for nostalgia purposes. After adjusting the partition map of its main HDD and rebooting, the whole system locked up at the POST process. Even pressing Delete in order ...
user avatar
  • 135
0 votes
0 answers
33 views

Computer not entering POST?

I'm fairly clued up with this stuff but a bit rusty so bear with me haha. Since I built the computer it has always had issues with POST if the cmos battery was ever removed it took a good 5 minutes ...
user avatar
0 votes
1 answer
2k views

ASUS motherboard keeps restarting, CPU and DRAM POST LEDs flashing

Seeking help for motherboard ASUS ROG Strix z370-e gaming, which suddenly stopped working. Just to be clear, this is not a new build - my PC has been working flawlessly for a long time and last ...
user avatar
0 votes
0 answers
406 views

pc not posting after it randomly shut off

This morning I turned my PC on and after logging in I noticed that the time is still the same from when I last turned it off. So I changed it back to normal and after clicking apply and closing the ...
user avatar
0 votes
1 answer
475 views

Why does my newly built PC not POST?

I'm currently building a PC for a family member. I've assembled the parts like usual, but when I turn on the PSU, the LEDs of my motherboard blink red and I can't boot the PC. I've tried to connect ...
user avatar
  • 1,599
1 vote
1 answer
2k views

ASUS ROG B450-F motherboard QLED blinks in sequence and won't post

For some odd reason my computer won't post, the QLEDs on my ASUS ROG strix are stuck in a loop flashing in sequence and won't post. All the fans turn on. I removed all peripherals and is currently ...
user avatar
  • 11
0 votes
2 answers
464 views

Is thermal paste necessary for a short POST test?

So I got a bunch of parts for a new PC just now. Unfortunately, as I was examining the CPU cooler (for a Ryzen 3700x), I scratched a bunch of the pre-applied paste away away. So I (I don't know why) ...
user avatar
  • 123
0 votes
1 answer
92 views

The relationship between POST and BIOS after power-on

During a discussion, I was told that the POST was part of the BIOS, and so, it is the responsibility of the BIOS to set up everything (self tests and all) I was reading the intel manual... http://...
user avatar
0 votes
1 answer
3k views

New build - No BIOS screen, no POST beeps

So trying to build a new AMD based system, but having no such luck - the power LED and CPU fan turns on, but no POST beeps or BIOS screen. Specs and list of things I've tried below. Any suggestions? ...
user avatar
0 votes
1 answer
106 views

Clear memory content in POST

I would like to check something about Power-On-Self-Test, How should I enable the Power-On-Self-Test (POST) to clear the memory content?
user avatar
  • 111
-2 votes
1 answer
654 views

Asrock X570 CPU+DRAM red leds on

After powerup the motherboard immediately lights up the CPU and DRAM leds, and the VGA and BOOT never does. The machine does not go any further than that in POST. No image. Moving the RAM pair did not ...
user avatar
1 vote
2 answers
303 views

Load balancing with Nginx: POST requests are not forwarded to the next upstream server when the current is down

I'm using Nginx as a load balancer between two webservers. I noticed that, when one of the two webservers is down, GET requests are well forwarded to the second one, while POST are not: Here is the ...
user avatar
  • 11
4 votes
2 answers
2k views

After working for over 4 years, a custom PC won't POST

Configuration: CPU: Intel Core i7-4790K Motherboard: ASUS Z97-A ATX DDR3 2600 LGA 1150 RAM: Crucial Ballistix Sport XT 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1866 PSU: Corsair RM750 When I turn the PC on, the ...
user avatar
0 votes
0 answers
24 views

Custom built PC no video and no beep

I have this built PC since 2014, but i didn't use it at all since 2017 because I've moved to another city and couldn't bring it with me. Lately I've been trying to power it up to no avail, it powers ...
user avatar
1 vote
2 answers
11k views

Harddisk SMART failure detected, turn off check on every boot

I have windows 10, updated to 1903 a few days ago. I have the Asus z170 motherboard and have three Hard drives, one an SSD which has my windows installed on it and another one is 1tb Seagate and ...
user avatar
  • 521
0 votes
1 answer
68 views

Computer used to work with 16Gb of memory, now only works with 8Gb

I have a rather puzzling problem, my computer used to just work for many years but now it refuses to even pass POST. Trying to narrow down the problem, I figured out that by removing two memory ...
user avatar
  • 115
0 votes
0 answers
57 views

CPUERR light after stress test and failure to POST. Is this definitely a CPU failure?

I have a high-value CPU (XEON E5-2698 v3) CPU that has failed a stress test (I believe). The ASUS Z10PE motherboard is lighting the CPUERR_LED3 light, the system fails to boot, stopping at Q-code 04 "...
user avatar
  • 508
1 vote
0 answers
339 views

How to set headers using chromium kiosk mode?

I'm trying to create a dashboard on a Raspberry Pi using Chromium in Kiosk Mode. It works like a champ, except for one thing: I can't send headers. The intention is that when the raspberry Pi starts, ...
user avatar
1 vote
0 answers
2k views

Freshly Built PC Won't Post

I am having an issue with the PC that I'm building: it's not posting and there's no video output. When I turn on the PC a yellow/orange light appears on the motherboard; there are no beeps, the fans ...
user avatar
0 votes
1 answer
715 views

ThinkServer TS140 no POST (2 beeps) after BIOS upgrade

Yesterday I was experiencing a weird issue with Windows 10; the computer was outputting weird beeps (in Win10, not the BIOS) at random intervals. It sounded like Morse Code, to be completely honest. ...
user avatar
  • 103
1 vote
0 answers
122 views

I have POST Exploitation I can't get rid of

I got infected with this kind of malware: https://www.blackhat.com/presentations/bh-usa-09/WOJTCZUK/BHUSA09-Wojtczuk-AtkIntelBios-SLIDES.pdf It is able to reflash my bios with an infected one if I ...
user avatar
0 votes
0 answers
481 views

Laptop gets stuck on dell logo

I have a Dell Inspiron 11 3000 laptop. Haven't used it in a while, now I tried booting up and it freezes at the dell logo. I removed all external peripherals, removed the WLAN card, and disconnected ...
user avatar
0 votes
0 answers
46 views

Computer switching on but turns off before boot

My PC was working fine 2 days ago, I have switched it onfor a short time to check something, then shut it down properly, seemingly no issues. Yestersay I tried to switch it on again, heard the fans ...
user avatar
1 vote
1 answer
1k views

ASUS M4A785TD: 1 long beep two short beeps

I've been having problems with my home server restarting after a few minutes of being turned on. Here are the major components. ASUS M4A785TD-M EVO AMD Athlon II X2 250 HIS Radeon HD 5770 I opened ...
user avatar
  • 651
0 votes
0 answers
14 views

What protocols does MS Word Blog Post use to upload to webserver?

I would like to investigate and experiment with MS Word Blog Post to a WordPress website. This is not hosted on WordPress.com! What protocols does word use for webserver upload? Can this be setup ...
user avatar
  • 1
0 votes
1 answer
211 views

Reduce BIOS Post/Enumeration Lag Due to Multiple HDDs

With ONLY my lovely NVME plugged into an x4 PCI-E slot, I can post/enumerate and boot within about 12-15 seconds (which is a bit slower than I'd like, but faster than the win 95 days =). However, I ...
user avatar
  • 262

1
2 3 4 5 6